Argan oil – Το θαύμα της φύσης που πρέπει οπωσδήποτε να έχετε στο νεσεσέρ σας

34

21/10/2021

Το λάδι argan ( ή αλλιώς αργκανέλαιο) είναι ένα φυτικό έλαιο που εξάγεται από τους καρπούς του δέντρου argan (γνωστό και ως Argania spinosa), το οποίο φυτρώνει στο Μαρόκο.

Αν και υπάρχουν αμέτρητα λάδια προσώπου διαθέσιμα, το να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει μπορεί να αποδειχτεί μια πραγματική πρόκληση. Ειδικά μάλιστα αν το δέρμα σας έχει τάση για λιπαρότητα, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτική στην επιλογή σας. Ωστόσο, δεν είναι όλα τα λάδια ίδια. Κάποια μπορεί να μην ταιριάζουν σε όλους τους τύπους επιδερμίδας, ενώ κάποια μπορεί να βελτιώσουν εντυπωσιακά την επιδερμίδα σας. Το argan oil ανήκει στη δεύτερη κατηγορία.

Τι είναι το argan oil;

Το λάδι argan ( ή αλλιώς αργκανέλαιο) είναι ένα φυτικό έλαιο που εξάγεται από τους καρπούς του δέντρου argan (γνωστό και ως Argania spinosa), το οποίο φυτρώνει στο Μαρόκο. Ο καρπός του δέντρου αυτού είναι στρογγυλός, μοιάζει με την ελιά και έχει κουκούτσι. Από τη σύνθλιψη των κουκουτσιών προκύπτει το διάσημο έλαιο, το argan oil ή αργκανέλαιο.

Το εντυπωσιακό με το argan oil είναι ότι παρά το γεγονός ότι είναι κυρίως γνωστό για την ενυδάτωση που προσφέρει στο ξηρό, θαμπό δέρμα, θεωρείται επίσης κατάλληλο και για το λιπαρό δέρμα, καθώς είναι μη φαγεσωρογόνο. Επομένως, είναι ευεργετικό για όλους τους τύπους επιδερμίδας.

Τα οφέλη του στο δέρμα

Η μοναδική αξία του argan oil έγκειται στην υψηλή περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικά συστατικά. Συγκεκριμένα, αποτελείται κατά 80% από λιπαρά οξέα, ιδίως ω-6 και ω-3, καθώς και από βιταμίνη Ε. Μάλιστα, περιέχει διπλάσια ποσότητα βιταμίνης Ε από ό,τι το ελαιόλαδο. Τα λιπαρά οξέα δυναμώνουν τα κυτταρικά τοιχώματα, εμποδίζοντας έτσι την απώλεια υγρασίας από την επιδερμίδα, ενώ η βιταμίνη Ε είναι μια πολύτιμη ουσία που εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες και προστατεύει τους ιστούς του δέρματος από το οξειδωτικό στρες.

Επίσης, το αργκανέλαιο περιέχει σκουαλένη, ένα φυσικό ενυδατικό στοιχείο που διατηρεί το δέρμα απαλό, και φυτοστερόλες, που συμβάλλουν στην προστασία του κολλαγόνου.

Οι καλλυντικές του ιδιότητες

*Επουλώνει και αναδομεί το ξηρό, σκασμένο δέρμα

* Επαναφέρει τα σωστά επίπεδα υγρασίας στα κύτταρα

* Προστατεύει το επιδερμικό φράγμα του δέρματος

* Προφυλάσσει το κολλαγόνο από το οξειδωτικό στρες

* Καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες

* Αναπλάθει τα πετσάκια και δυναμώνει τα νύχια

* Ανακουφίζει από την ξηροδερμία του τριχωτού της κεφαλής

* Θωρακίζει τον φλοιό της τρίχας και «γεμίζει» τα κενά του, προσφέροντας λείανση και ελαστικότητα

* Εμποδίζει την εμφάνιση των ραγάδων

Πηγή: https://www.in.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com