Θεσσαλονίκη: Οικογιορτή Γαλλικού Ποταμού

30

16/10/2021

Μετά την αναβολή, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών της προηγούμενης Κυριακής, η Οικογιορτή Γαλλικού Ποταμού θα πραγματοποιηθεί στις 17 Οκτωβρίου στο Πάρκο Κερκύρας, μπροστά από τη Λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου. Βέβαια και πάλι, λόγω του άστατου καιρού, ο Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου προειδοποιεί όσους θέλουν να επισκεφθούν την Οικογιορτή, να αναζητήσουν ενημέρωση της τελευταίας στιγμής στην ιστοσελίδα (axiosdelta.gr) ή τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Φορέα Διαχείρισης για τυχόν αναβολή της εκδήλωσης.

Η γιορτή προγραμματίζεται να ξεκινήσει στις 10 το πρωί, με εθελοντικό καθαρισμό στο παράκτιο ανάχωμα από την Οικοτοπία και θα συνεχιστεί με παιχνίδια και εργαστήρια από τη Βιβλιοθήκη Καλοχωρίου, την περιβαλλοντική οργάνωση iSea και την εθελοντική ομάδα Εχεδώρου Φύσις, ενώ περίπου στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί απελευθέρωση πουλιών από τη Δράση για την Άγρια Ζωή.

Η εκδήλωση θα είναι αφιερωμένη σε ένα προστατευόμενο ζώο που ζει στην περιοχή, τον λαγόγυρο, γι’ αυτό και την τιμητική τους θα έχουν εργαστήρια και παιχνίδια για τον λαγόγυρο από το Τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ και θα πραγματοποιηθεί και έκθεση φωτογραφίας με το θέμα αυτό από φωτογράφους άγριας ζωής.

Στην Οικογιορτή θα συμμετέχουν, όπως κάθε χρόνο, χειροτέχνες και παραγωγοί βιολογικών προϊόντων.

Πηγή: https://cityportal.gr