Τυροπιτάκια κουρού με γιαούρτι

32

22/9/2021

Υλικά

  • 1 γιαούρτι
  • 1 φλ. τσαγιού σπορέλαιο
  • 250 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 500 γρ. φέτα
  • 2 κ. σ. γιαούρτι
  • Λίγο πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βήμα 2
Σε ένα μπολ τοποθετήστε το βούτυρο, το γιαούρτι και το σπορέλαιο και ανακατέψτε καλά.

Βήμα 3
Σε ένα άλλο μπολ ρίξτε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατέψτε.

Βήμα 4
Προσθέστε το μείγμα με το αλεύρι σε εκείνο με το βούτυρο σταδιακά μέχρι να αποκτήσετε μία μαλακή και εύπλαστη ζύμη.

Βήμα 5
Ανοίξτε μικρά στρόγγυλα πιτάκια, γεμίστε με ένα κουταλάκι και κλείστε σε μισοφέγγαρο.

Βήμα 6
Τοποθετήστε πάνω σε λαδόκολλα σε ένα ταψί και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 20- 25 λεπτά μέχρι η ζύμη να γίνει χρυσαφένια.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr