Παρασκευή: Κριθαράκι με σάλτσα κιμά

30

19/9/2021

Υλικά: • 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο  2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες  1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο  500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος ή ανάμεικτος με χοιρινό  600 γρ. ντομάτα πασάτα και 1 ντομάτα ψιλοκομμένη  3 φλιτζάνια ζωμό κρέατος (έτοιμο ή σπιτικό) • 1 1/2 φλιτζάνι κριθαράκι ή μανέστρα • αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο • τριμμένο κεφαλοτύρι και ψιλοκομμένος μαϊντανός ή άλλο μυρωδικό για το σερβίρισμα

Εκτέλεση: 1. Ρίχνετετο λάδι σε μεγάλο τηγάνι με ψηλά τοιχώματα ή σε κατσαρόλα και το ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε για 3′. 

2. Προσθέτετε τον κιμά, αυξάνετε τη θερμοκρασία του ματιού και του δίνετε χρώμα ανακατεύοντας και «σπάζοντάς» τον σε μικρότερα κομματάκια. 

3. Όταν ροδίσει ο κιμάς, προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το κριθαράκι. Όταν το υγρό αρχίσει να βράζει ρίχνετε το κριθαράκι, ανακατεύετε και χαμηλώνετε τη φωτιά. 

4. Μαγειρεύετε για όσο υποδεικνύει η συσκευσία του ζυμαρικού, ανακατεύοντας συχνά προς το τέλος για να βεβαιωθείτε ότι το κριθαράκι δεν κολλάει στο κάτω μέρος του σκεύους. Εάν το υγρό  εξατμίζεται, προσθέτετε λίγο νερό ή ζωμό ακόμη. 

5. Κατεβάζετε το κριθαράκι απ’ τη φωτιά, όσο ακόμη κρατάει λίγο και παραμένει ζουμερό με υγρή σαλτσούλα. Πασπαλίζετε με κεφαλοτύρι και μαϊντανό ή άλλο μυρωδικό και σερβίρετε.

Πηγή: https://www.icookgreek.com