Πανεύκολη τούρτα παγωτό με cookies

20

17/9/2021

Υλικά

Μερίδες: 8

  •  500 ml (2½ κούπες) φυτική κρέμα γάλακτος, κρύα, από το ψυγείο
  •  200 γρ. (1 κούπα) ζαχαρούχο γάλα
  •  200 γρ. cookies της αρεσκείας μας, ψιλοθρυμματισμένα

Διαδικασία

  1. Σε ένα ευρύχωρο μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός την κρέμα γάλακτος με το ζαχαρούχο γάλα, μέχρι να φτιάξουμε μια μαλακή και αφράτη σαντιγί.
  2. Προσθέτουμε τα τριμμένα μπισκότα και ανακατεύουμε με ελαστική σπάτουλα (μαρίζ), μέχρι να σκορπίσουν ομοιόμορφα στο μείγμα.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ, σκεπάζουμε σφιχτά με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε αρχικά στο ψυγείο για 12 ώρες και στη συνέχεια στην κατάψυξη για άλλες 4 ώρες.
  4. Βγάζουμε τη φόρμα από την κατάψυξη 10 λεπτά πριν σερβίρουμε. Τη βυθίζουμε για ελάχιστα δευτερόλεπτα σε καυτό νερό (προσέχοντας μην πέσει νερό μέσα στη φόρμα) και την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
  5. Κόβουμε το παγωτό σε φέτες και σερβίρουμε.

Πηγή: https://www.gastronomos.gr