Παγκόσμιο συνέδριο ρινολογίας και φλεγμονωδών παθήσεων ανώτερου αναπνευστικού

27

25/9/2021

Παγκόσμιο συνέδριο ρινολογίας και φλεγμονωδών παθήσεων ανώτερου αναπνευστικού θα πραγματοποιηθεί στις 26-30 Σεπτεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Για πρώτη φορά πραγματοποιείται στην Ελλάδα το παγκόσμιο συνέδριο της παγκόσμιας ρινολογικής εταιρείας και της παγκόσμιας εταιρείας αλλεργικών και φλεγμονωδών νοσημάτων ρινός, στο  Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή ελλήνων και ξένων επιστημόνων.

Το συνέδριο γίνεται με ελληνική προεδρία, του καθηγητή ω.ρ.λ.  του ΑΠΘ, Ιωάννη Κωνσταντινίδη, προέδρου της ευρωπαϊκής ρινολογικής εταιρείας και της πανελλήνιας εταιρίας ω.ρ.λ. χειρουργικής κεφαλής και τραχήλου.

Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκινούν το μεσημέρι της Κυριακής 26 Σεπτεμβρίου  και ολοκληρώνονται την Πέμπτη 26 του μήνα.

Η Κυριακή θα ξεκινήσει με χειρουργικά σεμινάρια και θα ολοκληρωθεί με την διάλεξη της ομότιμης καθηγήτριας Φιλοσοφίας της Επιστήμης του ΑΠΘ Δήμητρας Σφενδόνη, με τίτλο: «Αριστοτέλης, ο φιλόσοφος που έθεσε τα θεμέλια της επιστήμης -Σύγχρονες απόψεις για τη σκέψη του» (18.40 – 19.00 μ.μ.)

Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει 60 συμπόσια, 40 στρογγύλες τράπεζες, 30 εκπαιδευτικά σεμινάρια και περισσότερες από 1.000 ανακοινώσεις νέων επιστημόνων.