Η κωμωδία “ΜΑΚΡΥΚΩΣΤΑΙΟΙ ΚΑΙ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΔΕΣ” στο Αθλητικό κέντρο του Νέου Ψυχικού

29

25/9/2021

Ο Δήμος Φιλοθέης Ψυχικού συνεχίζοντας τις δωρεάν πολιτιστικές εκδηλώσεις, φιλοξενεί μία νέα παράσταση την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου στις 20.00 στο Αθλητικό Κέντρο του Νέου Ψυχικού.

Πρόκειται για την δημοφιλή κωμωδία ΜΑΚΡΥΚΩΣΤΑΙΟΙ ΚΑΙ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΔΕΣ των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου που συνδιοργανώνεται απο την Μ.Ε.Ο με την υποστήριξη του ΟΚΑΠΑ

.Το γνωστό θεατρικό έργο παρουσιάζει ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Βριλησσίων σε σκηνοθεσία της γνωστής ηθοποιού Έφης Πίκουλα.Αθλητικό Κέντρο Νέου Ψυχικού28.09.21ώρα 20.00Έναρξη ώρας προσέλευσης 19.15Είσοδος Δωρεάν.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στην είσοδο έως την κάλυψη του επιτρεπόμενου αριθμού θεατών.Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια της παράστασης, από την προσέλευση έως την αποχώρηση. 

Λίγα λόγια για την παράσταση από την Έφη Πίκουλα:“Το 1960 στην μετεμφυλιακή Ελλάδα που προσπαθούσε να ξεχάσει τα τραύματα της δεκαετίας του ’40 οι κορυφαίοι κωμωδιογράφοι μας Αλ. Σακελλάριος & Χρ. Γιαννακόπουλος έδωσαν τη δική τους απάντηση στο διχασμό, με το έργο «ΜΑΚΡΥΚΩΣΤΑΙΟΙ & ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΔΕΣ».

 Οι ήρωές μας, ο Στέλιος Κοντογιώργης και ο Θωμάς Μακρυκώστας, παγιδευμένοι στη φάρσα μίας έχθρας με ανόητες αιτίες, καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στο χρέος και τη Ζωή. Και οι δύο επιλέγουν τη Ζωή. Γι’ αυτό και ο Σακελλάριος επιλέγει και το κάνει κωμωδία, γιατί όπως λέει, «οι βεντέτες του λαού μας κατάντησαν αηδία».Παίζουν οι ηθοποιοί Ιωάννης Μακρής: Στέλιος Κοντογιώργης, Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος: Θωμάς Μακρυκώστας & Τεό, Νατάσα Χαιδά: Αγαθονίκη & Πελαγία, Μαρία Βασιλοπούλου: Θεία Περδικούλα, Λιλή Πιτσικουλάκη: Κεκές – Υπάλληλος – Γκαρσόνι, Νίκος Καλογερόπουλος: Σώτος, Βασίλης Καραογλάνης: Μπαρμπαθανάσης, Λήδα Χατζοπούλου: Θεία Παρασκευούλα – Σούλα – Μοντέλο, Έφη Μπούρδου: Κυνηγός – Μοντέλο, Λίλιαν Τσιπά: Ελένη – Μοντέλο, Σαντρίνα Βλάχου: Τούλα,Συντελεστές παράστασηςΧορογραφίες: Μαρία Βασιλοπούλου, Φωτογραφίες: Βασίλης Καραογλάνης, Μουσική επιμέλεια: Μαρία Βασιλοπούλου, Κοστούμια: Σοφία Συρογιάννη, Διασκευή – Σκηνοθεσία: Έφη Πίκουλα