Δημιουργώντας ασφαλείς πόλεις για την καρδιά

20

23/9/2021

Σε στρατηγικά επιλεγμένα σημεία της Καλαμαριάς έχει τοποθετήσει ο Δήμος 37 απινιδωτές, φροντίζοντας για την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών του, δείχνοντας ετοιμότητα στην αντιμετώπιση καρδιακών ανακοπών.

Η Καλαμαριά είναι η μοναδική ελληνική πόλη που συμμετέχει στο έργο HEART SAFE CITIES, μία πρωτοβουλία της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας Θράκης, που στόχο έχει την αποτελεσματικότερη έξω-νοσοκομειακή διαχείριση των θυμάτων καρδιακής ανακοπής, καθώς και περιστατικών που απαιτούν παροχή πρώτων βοηθειών, εντός του αστικού ιστού.

Για το λόγο αυτό το έργο επένδυσε σημαντικά στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση, οδηγώντας 1.432 πολίτες του Δήμου Καλαμαριάς στη λήψη της διεθνούς αναγνωρισμένης πιστοποίησης Βασικής Υποστήριξης Ζωής «Basic Life Support-BLS» του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης. Παράλληλα με την πιστοποίηση 126 Εκπαιδευτών Βασικής Υποστήριξης Ζωής και την προμήθεια σύγχρονων εκπαιδευτικών απινιδωτών και προπλασμάτων από τον Δήμο Καλαμαριάς, επιδιώκεται η συνέχιση των εκπαιδεύσεων και μετά το τέλος του έργου.

Το έργο HEART SAFE CITIES και τα οφέλη του καθώς και καλές πρακτικές που στοχεύουν στη δημιουργία υγειών πόλεων θα παρουσιαστούν στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Καλαμαριάς με τίτλο «Δημιουργώντας ασφαλείς πόλεις για την καρδιά» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη (29/9) και ώρα 10:30 π.μ. Η εκδήλωση για το κοινό θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας ZOOM.

Για δηλώσεις συμμετοχής ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο.
https://forms.gle/cF6SbVz5Mdgkoeu19

Το έργο «Heart Safe Cities» έχει συνολικό προϋπολογισμό 1.231.160,94 ευρώ και συγχρηματοδοτείται κατά 85% από την Ευρωπαϊκή Ένωση και κατά 15% από εθνικούς πόρους των συμμετεχουσών χωρών, στα πλαίσια του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg «Ελλάδα-Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» 2014-2020.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο www.heartsafecities.eu

Πηγή: https://kalamaria.gr