Στριφτά ζυμαρικά με πέστο βασιλικού

25

15/7/2021

Υλικά

Μερίδες: 4

  •  400 γρ. trofie ή βίδες ή στριφτάρια

Για το πέστο

  •  100 γρ. φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
  •  200 ml ελαιόλαδο
  •  3 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες
  •  50 γρ. κουκουνάρια, καβουρδισμένα + λίγα ακόμα για το σερβίρισμα
  •  3 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη + λίγη ακόμα για το σερβίρισμα
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Χτυπάμε στον πολυκόφτη όλα τα υλικά για το πέστο μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.
  2. Σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  3. Τα σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το νερό που τα βράσαμε στην άκρη.
  4. Τα ρίχνουμε αμέσως στην άδεια πλέον κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα πέστο.
  5. Αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή την αραιώνουμε με λίγο από το νερό που κρατήσαμε στην άκρη.
  6. Αλατοπιπερώνουμε (με προσοχή γιατί η παρμεζάνα είναι αρκούντως αλμυρή) και σερβίρουμε αμέσως.
  7. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα τριμμένη και καβουρδισμένα κουκουνάρια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 182.

Πηγή: https://www.gastronomos.gr