ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Search

Πίτα με κοτόπουλο και πράσο

38

25/7/2021

1 πακέτο χωριάτικο φύλλο500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο ψητό ή βραστό, ξεψαχνισμένο250 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης 35% λιπαρά200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη200 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα σε φέτες100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου3 πράσα, κομμένα σε ροδέλες2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε ροδέλες1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο1 πράσινη πιπεριά, κομμένης σε ροδέλεςελαιόλαδοαλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέριΕκτέλεση συνταγήςΤοποθετείτε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνετε μέσα το βούτυρο, το κρεμμύδι και το πράσο και τα σοτάρετε για 4 λ περίπου ή μέχρι να καραμελώσουν. Μετά προσθέτετε τις πιπεριές και τα μανιτάρια, ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα και σοτάρετε για 3 λ ακόμα.Στη συνέχεια ρίχνετε το κοτόπουλο, τη κρέμα γάλακτος και αλατοπίπερο ανακατεύετε και τα αφήνετε για περίπου 2 λ να πάρουν βράση. Έπειτα, προσθέτετε τη γραβιέρα, ανακατεύετε ξανά και αποσύρετε τη γέμιση από τη φωτιά.Λαδώνετε με ένα πινέλο ένα ορθογώνιο ταψί διαστάσεων 35×25 εκ. και απλώνετε στην επιφάνειά του 2 φύλλα σταυρωτά. Λαδώνετε τα 2 φύλλα, ρίχνετε από πάνω τη μισή γέμιση και την απλώνετε ομοιόμορφα. Κατόπιν, τοποθετείτε 2 φύλλα ακριβώς από πάνω, τα λαδώνετε κι αυτά και από πάνω απλώνετε ομοιόμορφα την υπόλοιπη γέμιση.Μετά στρώνετε 2 φύλλα ακόμα από πάνω, τα λαδώνετε κι αυτά και κλείνετε καλά τις άκρες της πίτας. Τέλος, λαδώνετε ξανά την πίτα, την χαράσσετε στα 8 και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 1 ώρα. Μόλις είναι έτοιμη, την κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.