3+1 διαχρονικά tips για την καθημερινή σας περιποίηση προσώπου

127

1/6/2021

Κορίτσια μου αγαπημένα, μέσα από όλα αυτά τα tips που σας δίνω και εγώ και η δερματολόγος σας και ίσως αυτά που έχετε κληρονομήσει και από τις μητέρες σας, σας συγκέντρωσα τα πιο απαραίτητα -τα SOS θα λέγαμε για την καθημερινή περιποίηση του προσώπου. Πάμε να τα δούμε μαζί.  

Ενυδάτωση απευθείας μετά το ντουζ
Όταν κάνουμε ντους, οι πόροι της επιδερμίδας ανοίγουν λόγω της υψηλής θερμοκρασίας και του ατμού που δημιουργείται και αν δεν εφαρμόσουμε την ενυδατική μας μετά το ντους, η επιδερμίδα, λόγω της υψηλής θερμότητας, θα αφυδατωθεί και θα την νιώσουμε να μας «τραβάει», ειδικά αν έχουμε ξηρό δέρμα ή να εκκρίνει πολλή λιπαρότητα για να αναπληρώσει τα φυσικά έλαια που έχασε. Οπότε, μόλις βγαίνετε από το ντουζ σας, απευθείας ενυδατωθείτε!  

Μαύρο τσάι για να αποφύγετε την λιπαρότητα
Το μαύρο τσάι λειτουργεί ως φυσικό συσφιγκτικό των πόρων καθώς περιέχει πολυφαινόλες, οι οποίες βοηθούν στη σύσφιξη των αιμοφόρων αγγείων. Για να ελέγξετε την λάμψη και να περιορίσετε την λιπαρότητα, βρέξτε το πρόσωπο σας με κρύο μαύρο τσάι και μην το ξεπλύνετε με νερό. 

Ποτέ την ίδια πετσέτα σε πρόσωπο και μαλλιά
Μια συμβουλή αν θέλετε να αποφύγετε τα σπυράκια και τις κοκκινίλες, καθώς εμποδίζει τα έλαια από το τριχωτό της κεφαλής να εισχωρήσουν στο πρόσωπό σας. 

Απλώστε τα προϊόντα προσώπου με σειρά από το πιο λεπτόρρευστο σε αυτό με την πιο παχύρρευστη υφήΑπλώνοντας τα serum σας πρώτα και εφαρμόζοντας τις ενυδατικές σας κρέμες αργότερα, βοηθάτε την επιδερμίδα σας να τα απορροφήσει καλύτερα, καθώς έτσι τα πιο παχύρρευστα προϊόντα δεν εμποδίζουν τα λεπτόρρευστα να εισχωρήσουν στο δέρμα.

Πηγή: https://www.roulastamatopoulou.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com