Φανταστική σπιτική σπανακοτυρόπιτα με τέλειο τραγανό φύλλο

14

8/6/2021

ΥΛΙΚΑ
Για το φύλλο

500γρ αλεύρι εγώ έβαλα Κούλα
1κ.σ ξύδι
Μισό κ.γ αλάτι
2 κ.σ ελαιόλαδο
250 μλ νερό

ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε μέσα το αλάτι το ελαιόλαδο το ξίδι και στο τέλος σιγά-σιγά το νερό. Ζυμώνουμε μαλακιά ζύμη σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε για μισή ώρα να ξεκουραστεί.Την κανουμε σε μικρό ταψάκι και βαζουμε οχτώ φύλλα 4κάτω και 4 πάνω αν θέλετε σε μεγαλύτερο ταψί μπορείτε να κάνετε δύο φύλα κάτω και δύο φύλα πάνω. Στο στρώσιμο βάζουμε στο ταψι με κάθε φύλλο και λάδι γεμίσει και συνεχίσουμε μετά με φύλλο λάδι φύλλο λάδι και όσο μας πάρει.

Από πάνω Μπορείτε να βάλετε λιωμένο βούτυρο με ένα πινέλο η λαδι (όπως στην δική μου την περίπτωση) κόβουμε την πίτα και ψήνουμε σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 με 180 βαθμούς για 40 λεπτά ή Ανάλογα από το φούρνο.

Για τη γέμιση
Ζεματαμε το σπανάκι για 2 λεπτά το στραγγίζουμε πολύ καλά και το αφήνουμε να κρυώσει για λίγο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι άνηθο δυόσμο τριμμένο κατσικίσιο τυρί….

Η Συνταγή είναι από κ. Αννα Κασσανδρεια– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Πηγή: https://www.xrysessyntages.gr