Τι τύπο δέρματος έχεις; Κάνε το τεστ

15

11/6/2021

Βλέπουμε συχνά πως η επιδερμίδα μας άλλοτε είναι ξηρή (π.χ. το χειμώνα) άλλοτε λιπαρή, ευαίσθητη και πάει λέγοντας.

Αυτό συμβαίνει γιατί ανάλογα με την εποχή, τις περιβαλλοντολογικές συνθήκες και την ορμονική σου κατάσταση μπορεί να αλλάξει και η επιδερμίδα σου.

Βεβαίως, μια επίσκεψη στο δερματολόγο θα σε διαφωτίσει ακόμα πιο πολύ και θα είσαι σίγουρη για το τι προϊόντα πρέπει να χρησιμοποιείς.

Για να δούμε λοιπόν τι τύπο δέρματος έχεις:
Λιπαρό: Πριν το ύπνο ακολούθησε την συνηθισμένη ρουτίνα καθαρισμού προσώπου χωρίς όμως να εφαρμόσεις κάποια ενυδατική ή άλλη κρέμα. Μόλις ξυπνήσεις χάιδεψε με το δάχτυλό σου τη ράχη της μύτης με κίνηση από πάνω προς τα κάτω. Αν το δάχτυλό σου γλιστράει εύκολα τότε το δέρμα σου είναι πράγματι λιπαρό.

Ευαίσθητο:Το ευαίσθητο δέρμα μπορείς να το διακρίνεις πανεύκολα αρκεί μόνο να παρατηρήσεις αν τα μάγουλά σου είναι συνέχεια ζεστά και αναψοκοκκινισμένα όταν τα αγγίζεις.

Ξηρό:Αν νιώθεις ότι το δέρμα σου σε τραβάει και είναι τραχύ τότε ανήκεις σίγουρα στην κατηγορία ανθρώπων με ξηρό δέρμα και η ενυδατική κρέμα πρέπει να γίνει προέκταση του χεριού σου

Αφυδατωμένο:Αν τσιμπάς το μάγουλό σου και εμφανίζονται κάθετες γραμμές, τότε το δέρμα σου είναι σίγουρα αφυδατωμένο και διψάει για ενυδάτωση.

 Extra Συμβουλές:
#1 Κάθε πέντε χρόνια καλό να είναι να επισκέπτεσαι το γιατρό σου έτσι ώστε να αξιολογείς εκ νέου τον τύπο της επιδερμίδας σου.
#2 Εάν η περιοχή στα μάγουλά σου είναι ξηρή και η ζώνη Τ πολύ λιπαρή μην επενδύσεις σε κρέμες για μεικτές επιδερμίδες αλλά προτίμησε την χρήση 2 διαφορετικών προϊόντων. Εφάρμοσε μια ενυδατική κρέμα για ξηρές επιδερμίδες στα μάγουλα και μια κρέμα για λιπαρά δέρματα στην περιοχή του Τ.
#3 Μην χρησιμοποιείς για πολύ καιρό τα ίδια προϊόντα.
Η κοσμετολογία ανακαλύπτει συνεχώς καινούργια συστατικά και πιο αποτελεσματικές συνθέσεις στις οποίες αξίζει σίγουρα να επενδύσεις.
#4 Μην απλώνεις μεγάλη ποσότητα κρέμας στο πρόσωπο με το σκεπτικό ότι θα είναι πιο αποτελεσματική η δράση της. Εφάρμοσε μόνο όση κρέμα χρειάζεται ή όσο αναγράφεται στις οδηγίες χρήσης.

Πηγή: https://www.roulastamatopoulou.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com