ΠΙΣ: Δεν συζητάμε μαζικό εμβολιασμό παιδιών – Ποιες περιπτώσεις θα αφορά

103

3/6/2021

Δεν συζητείται αυτή τη στιγμή μαζικός εμβολιασμός σε παιδιά, τόνισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Η συζήτηση γίνεται μόνο για παιδιά με υποκείμενα νοσήματα, διευκρίνισε σε συνέντυεξή του στον ΣΚΑΙ .

«Οι εμβολιασμοί παιδιών αφορούν σε παιδιά, τα οποία για κάποιο ιδιαίτερο λόγο υγείας κινδυνεύουν περισσότερο από τα άλλα. Δεν αφορά μαζικό εμβολιασμό των παιδιών η συζήτηση αυτή τη χρονική στιγμή. Τα παιδιά κινδυνεύουν ελάχιστα από τον κορονοϊό και να νοσήσουν βαριά και να έχουν σοβαρές επιπτώσεις», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, στη χώρα μας υπάρχει μια εκκρεμότητα στο θέμα του εμβολιασμού πολιτών άνω των 60 ετών, την οποία δεν πρέπει να διατηρήσουμε επί μακρόν, πρόσθεσε.

«Ένα 30-35% των πολιτών άνω των 60 ετών που είναι οι άνθρωποι που κινδυνεύουν κυρίως από την Covid και είναι οι ομάδες που προστατεύτηκαν από το σύνολο της κοινωνίας επί 15 μήνες με επώδυνο τρόπο, δεν έχουν σπεύσει να εμβολιαστούν. Πρέπει να εμβολιαστούν άμεσα. Πρέπει πρώτα να λυθεί αυτό το θέμα. Στη χώρα μας προηγούνται οι άνθρωποι που έχουν αυξημένο κίνδυνο από τη νόσο», επισήμανε ο κ. Εξαδάκτυλος προσθέτοντας ότι αυτή τη στιγμή «δεν έχουμε εμβολιασμένους διασωληνωμένους».

Πηγή: https://www.onmed.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com