Δωρεάν Διαδικτυακή Δράση Του ΕΔΔΥΠΠΥ Για Την Διαχείριση Άγχους Και Προετοιμασίας Των Πανελληνίων Εξετάσεων

87

2/6/2021

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ασπροπύργου και  η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας,  σε συνεργασία με το  Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων υλοποιούν Διαδικτυακή Δράση με θέμα: «Πανελλήνιες Εξετάσεις: Διαχείριση άγχους προετοιμασίας & αποτελεσμάτων». 

Η πανδημία του Covid 19 και οι πρωτόγνωρες συνθήκες που έχει επιφέρει, έχουν προκαλέσει ραγδαίες αλλαγές στην καθημερινότητα όλων των πληθυσμιακών και κοινωνικών ομάδων και ιδιαίτερα στο μαθησιακό και εφηβικό σύνολο. Οι μαθητές καλούνται να ανταπεξέλθουν επιτυχώς σε ένα νέο εκπαιδευτικό περιβάλλον, που απέχει από τον παραδοσιακό τρόπο μάθησης, γεγονός που εντείνει περεταίρω το άγχος τους για τις εξετάσεις και επιβαρύνει αισθητά την ψυχολογία τους. 

Η συγκεκριμένη επιμορφωτική ημερίδα έχει ως βασικό στόχο την εκτενέστερη εκτίμηση και κατανόηση όλων των στρεσογόνων παραγόντων που επιδρούν στην ζωή των μαθητών. Σκοπός της αποτελεί και η παρουσίαση συμβουλών και πρακτικών για την ορθότερη διαχείριση του άγχους τους και την επιτυχή αντιμετώπισή του.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Ιουνίου και ώρα 13:30μμ. με Ομιλήτρια την Ψυχολόγο κ. Σμαράγδα Χρηστάκη.

Η μετάδοση θα γίνει ζωντανά στο Zoom https://zoom.us/j/97014128656 και στο Facebook του ΚΕΠ Υγείας Κεντρική Δομή (https://www.facebook.com/kentrikidomikepygeias).

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.