Διάσημη skincare expert αποκαλύπτει τα 3 πιο συχνά λάθη που κάνουμε στη φροντίδα της επιδερμίδας μας

91

2/6/2021

Μετράει ήδη 30 χρόνια στο χώρο και είναι ανάμεσα στις αγαπημένες facialists των celebrities, ανάμεσά τους η Irina ShaykKaia Gerber, οι αδελφές Hadid, η Naomi Campbell και πολλές ακόμα.

Ο λόγος για τη Mimi Luzon, η οποία σε πρόσφατη συνέντευξή της μοιράστηκε τις βασικές συμβουλές της για την φροντίδα της επιδερμίδας το καλοκαίρι αλλά αποκάλυψε και τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε στο skincare.

https://www.instagram.com/p/CJtaZ8hJzNP/?utm_source=ig_embed

Καθώς μπαίνουμε στο καλοκαίρι, το skincare μας χρειάζεται κάποιες μικρές αλλαγές – θα πρέπει να αλλάξουμε την πλούσια χειμωνιάτικη ενυδατική μας με μια πιο ελαφριά σύνθεση και να αυξήσουμε τις φορές που εφαρμόζουμε μια μάσκα για βαθύ καθαρισμό, ώστε να προλάβουμε ή να καταπολεμίσουμε τα σπυράκια που δημιουργούνται από τη ζέστη. Η ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική και το καλοκαίρι, καθώς η ζέστη και ο ήλιος επηρεάζουν τα φυσικά επίπεδα υγρασίας της επιδερμίδας μας. Για αυτό προτείνω να χρησιμοποιείτε προϊόντα με υαλουρονικό οξύ που απογειώνει την ενυδάτωση.

Και βέβαια, η πιο σημαντική συμβουλή μου είναι να φοράτε SPF κατά τη διάρκεια της ημέρας, φροντίζοντας να το εφαρμόζετε ως τελευταίο βήμα στην ιεροτελεστία φροντίδας της επιδερμίδας σας, για να την προστατεύσετε από τις βλαβερές ακτίνες UV”, εξήγησε η Luzon.

https://www.instagram.com/p/B9y7p6zJY9m/?utm_source=ig_embed

Όσο για τα πιο συχνά skincare λάθη που βλέπει να κάνουν οι περισσότερες γυναίκες, η expert απάντησε:

“Η υπερβολική απολέπιση είναι ένα συχνό λάθος που οδηγεί την επιδερμίδα σε ερεθισμούς και φλεγμονές. Φροντίστε να κάνετε απολέπιση με τα κατάλληλα οξέα που είναι καλά για το δέρμα και διακόψτε τα αν νιώσετε ακόμα και την παραμικρή ενόχληση. Επίσης, ένα άλλο λάθος είναι πως δεν φοράνε αντηλιακό καθημερινά (η έκθεση στον ήλιο χωρίς προστασία είναι ό,τι χειρότερο για την επιδερμίδα) και τέλος, δεν καθαρίζουν σωστά το πρόσωπό τους ή κοιμούνται χωρίς να έχουν κάνει ντεμακιγιάζ“.

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.faysbook.gr