Αλλεργική ρινίτιδα: Πώς θα ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα (εικόνες)

20

10/6/2021

Η αλλεργική ρινίτιδα είναι μια ασθένεια που χαρακτηρίζεται από μια σειρά συμπτωμάτων που επηρεάζουν τη μύτη και κατά συνέπεια την αναπνοή από την μύτη, ενώ συχνά εμφανίζεται μαζί με την αλλεργική επιπεφυκίτιδα και το άσθμα.

Προκαλείται από αλλεργική φλεγμονή, δηλαδή από υπερβολική αντίδραση του οργανισμού, στα αεροαλλεργιογόνα.

Ανάλογα με την χρονική διάρκεια των υπεύθυνων αεροαλλεργιογόνων στο περιβάλλον, η αλλεργική ρινίτιδα μπορεί να είναι ολοετής (αν τα αεροαλλεργιογόνα υπάρχουν πάντα, όπως συμβαίνει με τα ακάρεα της σκόνης ή με τα επιθήλια ζώων) ή εποχική (όπως συμβαίνει με τη γύρη δέντρων και χόρτων που υπάρχει στην ατμόσφαιρα μόνο κατά την ανθοφορία του κάθε παράγοντα).

Η αλλεργική ρινίτιδα μπορεί να είναι κληρονομική με τον κίνδυνο να αυξάνεται σημαντικά αν και οι δύο γονείς έχουν αλλεργική ρινίτιδα.

Στα βασικά συμπτώματα της αλλεργικής ρινίτιδας περιλαμβάνεται ο ερεθισμένος λαιμός και τα ερεθισμένα μάτια, η τινική καταρροή, τα απανωτά φτερνίσματα.

Δείτε στις εικόνες που ακολουθούν φυσικά συστατικά για να ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα της αλλεργικής ρινίτιδας:

Λεμόνι: πλούσιο σε βιταμίνη C, το λεμόνι προλαμβάνει την γρίπη και τις αλλεργίες. Χάρη στα φλαβονοειδή αντιαλλεργιογόνα του το λεμόνι αποδεικνύεται αποτελεσματικό κατά της αλλεργικής ρινίτιδας. Σε περίπτωση κρίσης μπορείτε να βάλετε μερικές σταγόνες στη μύτη σας και να εισπνεύσετε γρήγορα.
Μηλόξυδο και μέλι: Σε ένα ποτήρι νερό ανακατέψτε ένα κουταλάκι μέλι και δύο μηλόξυδο. Αυτό το μείγμα μπορείτε να το καταναλώνετε κάθε μέρα μαζί με το γεύμα σας.
Χαμομήλι: Είναι ένα φυτό με πολλές θεραπευτικές ιδιότητες. Αν δακρύζουν τα μάτια σας, πιείτε ένα αφέψημα χαμομηλιού για να καταπολεμήσετε το σύμπτωμα.
Τσουκνίδα: Είναι το πιο αποτελεσματικό φυσικό γιατρικό για να καταπολεμήσετε την ρινική καταρροή. Είναι δυνατό αντιισταμινικό που σας βοηθάει να μην καταφύγετε σε χημικά φάρμακα.

Πηγή: https://www.onmed.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.onmed.gr