Ψητός σολομός με σκόρδο και βούτυρο

37

8/5/2021

Υλικά

  • 4 φιλέτα σολομού
  • 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο λιωμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 4 φλ. τσαγιού μπρόκολο
  • Ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. τσαγιού παρμεζάνας
  • Φρέσκο μαϊντανό, για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.

Βήμα 2
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το βούτυρο, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι.

Βήμα 3
Τοποθετήστε τα φιλέτα σολομού σε ένα ταψί και μοιράστε ομοιόμορφα τη μαρινάδα.

Βήμα 4
Στο υπόλοιπο ταψί τοποθετήστε το μπρόκολο, ραντίστε με ελαιόλαδο και ρίξτε αλάτι, πιπέρι και την παρμεζάνα.

Βήμα 5
Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά, σερβίρετε και γαρνίρετε με το μαϊντανό.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr