Θεσσαλονίκη: Δενδροφύτευση Με Τον Αριθμό 353.000 Για Τη Γενοκτονία Των Ποντίων Στο Κολχικό

31

15/5/2021

Δενδροφύτευση που θα σχηματίζει τον αριθμό 353.000 θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Μαΐου στις 11.00 στο Κολχικό του Δήμου Λαγκαδά. 

«Θα φυτέψουμε κυπαρίσσια, τα οποία είναι δέντρα θλίψης, ψυχής, μνήμης και σύμβολα αιώνιας ζωής. Τα δέντρα θα σχηματίζουν τον αριθμό 353.000, τον αριθμό των ψυχών που χάθηκαν κατά τη Γενοκτονία. Ο χώρος θα αποτελεί στο εξής ένα συμβολικό τοπίο μνήμης, το οποίο θέλουμε μετέπειτα να εξελιχθεί σε ένα πάρκο ιστορικής μνήμης», αναφέρει στο lagadas.net η πρόεδρος της Π.Ο.Π.Σ. Χριστίνα Σαχινίδου.

Σε κάθε κυπαρίσσι θα τοποθετηθεί και μια πινακίδα με το όνομα κάποιας πόλης ή χωριού του Πόντου. Τα δέντρα που θα φυτευθούν, θα τα περιποιούνται στο εξής οι κάτοικοι της περιοχής.

Η εκδήλωση αποτελεί μέλος των δράσεων της Π.Ο.Π.Σ. και πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Λαγκαδά.

Συμμετέχουν εκπρόσωποι των σωματείων-μελών της Π.Ο.Π.Σ. στην ευρύτερη περιοχή του Λαγκαδά και συγκεκριμένα της Ένωσης Ποντίων Λαγκαδά και Περιχώρων, του Ποντιακού Συλλόγου Κολχικού «Aγιος Ευγένιος Τραπεζούντας», του Φιλοπροοδευτικού Εξωραϊστικού Ποντιακού Συλλόγου Πολυδενδρίου Λαγκαδά και του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυδενδρίου Ασκού «Ο Φάρος».

Θα ακολουθήσει ομιλία για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από τον Γενικό Γραμματέα της Π.Ο.Π.Σ. και ιστορικό, Κωνσταντίνο Σαμουρκασίδη.

Πηγή: https://www.thestival.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com