200 Λαμπάδες, Παιχνίδια Και Γλυκά Στα Παιδιά Του «Ελπίδα» Και «Η Αγία Σοφία»

32

19/4/2021

Διακόσιες λαμπάδες, παιχνίδια και γλυκίσματα θα προσφερθούν τη Δευτέρα 19 Απριλίου στις 12 το πρωί, από τον δήμο Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη, στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων  «ΕΛΠΙΔΑ» και στα εγκαταλελειμμένα παιδιά που φιλοξενούνται στο Γ.Ν Παίδων Αθηνών «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο δήμος και συγκεκριμένα η Διεύθυνση Ισότητας και Τρίτης Ηλικίας με τον Σύλλογο Γονέων παιδιών με καρκίνο Η ΠΙΣΤΗ, προχωρά σε μια σύμπραξη αγάπης. Οι γυναίκες των ΚΑΠΗ του δήμου με φαντασία, ευρηματικότητα και μεράκι «ζωντάνεψαν» πασχαλίτσες και «άνθισαν» λεβάντες πάνω στα λευκά κεριά. Με χρωματιστές κορδέλες και την τεχνική του ντεκουπαζ δημιούργησαν λαμπάδες για μικρά αγόρια και κορίτσια. Ο Σύλλογος Γονέων παιδιών με καρκίνο Η ΠΙΣΤΗ έχει φροντίσει για τα παιχνίδια τους που θα συνοδεύονται με ευχές αγάπης.

Ο δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης υπογραμμίζει ότι «Η ανταπόκριση των ΚΑΠΗ μας σ’αυτή την προσφορά αγάπης δεν μας εκπλήσσει αλλά εξακολουθεί να μας συγκινεί. Χωρίς δεύτερη σκέψη χρησιμοποίησαν τα υλικά που τους δόθηκαν και φιλοτέχνησαν λαμπάδες ξεχωριστές για χέρια παιδικά.

Θαυμασμός που μετατρέπουν την πανδημία σε ευκαιρία για δημιουργική έκφραση με σκοπό κοινωνικό. Χρέος μας να συνεχίζουμε δράσεις που αποτρέπουν την κοινωνική τους απομόνωση και ενισχύουν την αλληλεγγύη. Μαζί με τον Σύλλογο Γονέων παιδιών με καρκίνο Η ΠΙΣΤΗ και την πρόεδρό του Αναστασία Σταματέα θα πολλαπλασιάζουμε τις παρεμβάσεις μας για να ομορφαίνουμε τον κόσμο των παιδιών μας».

Θερμοί συμπαραστάτες σ’ αυτή τη δράση, αναφέρει ο δήμος, είναι οι εταιρείες: Smile  Kiosk (Αφοι Κentikelenis), τα καταστήματα  Souxou Mouxou και τα παστέλια Αττική.  

Σύμφωνα με τα υγειονομικά  πρωτόκολλα κατά του COVID- 19 οι πασχαλινές κούτες με τις εκπλήξεις  θα παραμείνουν για δέκα ημέρες στις αποθήκες των νοσοκομείων και στη συνέχεια θα παραδοθούν στα παιδιά.

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com