Φυσική vs Χημική απολέπιση: Ποιο είδος απολέπισης είναι πιο ευεργετικό για την επιδερμίδα;

38

13/4/2021

Η απολέπιση 1-2 φορές την εβδομάδα αποτελεί ένα από τα βασικά βήματα κάθε skincare ρουτίνας που σέβεται τον εαυτό της. Είναι εξάλλου ο πιο εύκολος τρόπος να δώσεις μια χείρα βοηθείας στη φυσική διαδικασία ανανέωσης, απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια και αποκαλύπτοντας τη φρέσκια και λαμπερή επιδερμίδα που “κρύβεται” από κάτω. Δεν είναι όμως όλες οι μέθοδοι απολέπισης ίδιες.

Φυσική απολέπιση
Γίνεται με προϊόντα που περιέχουν μικρόκοκκους από κονιορτοποιημένα κουκούτσια φρούτων και ξηρών καρπών, όπως αμύγδαλα και βερίκοκα, ή κρυστάλλους ζάχαρης ή μικροσωματίδια συνθετικής προέλευσης. Φυσική απολέπιση διά της τριβής μπορεί να γίνει όμως και κατά το πλύσιμο του προσώπου με κάποια ειδική βούρτσα καθαρισμού ή ακόμα και με την αφαίρεση μιας μάσκας με μια πετσέτα μπάνιου. 

Χημική απολέπιση 
Χημική απολέπιση προσώπου γίνεται με τη χρήση προϊόντων που περιέχουν ΑΗΑ ή BHA, όπως το γλυκολικό , το σαλικυλικό ή το γαλακτικό οξύ, τα οποία έχουν κερατολυτική δράση. Κατά τη χημική απολέπιση δεν απαιτείται μασάζ, καθώς κατά το ξέβγαλμα του προσώπου, το νερό θα συμπαρασύρει τα νεκρά κύτταρα. –

Προχοσή! Πολύ σημαντικό είναι να μη συνδυάζονται πολλά απολεπιστικά προϊόντα και η χρήση τους να περιορίζεται σε μία με δύο φορές την εβδομάδα για την αποφυγή τυχόν ερεθισμών. Ακόμα, απαραίτητη θεωρείται η καθημερινή χρήση ενός αντηλιακού με υψηλό δείκτη SPF, προκειμένου να προστατεύεται η επιδερμίδα από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Ειδικά όταν η skincare ρουτίνα περιλαμβάνει προϊόντα με οξέα φρούτων ή ρετινόλη.

Πηγή: https://www.roulastamatopoulou.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com