6/4/2021
Υλικά
- 6 αυγά
- 1/2 κούπα μπέικον
- 3 κ.γ. βούτυρο
- 300 γρ. σπανάκι φρέσκο (ή 150 γρ. κατεψυγμένο)
- 100 γρ. κούπας τριμμένη παρμεζάνα
- 200 γρ. μοτσαρέλα
- 3 κόκκινες πιπεριές Φλώρινας
- λίγη ρίγανη και λίγο θυμάρι
- αλάτι και πιπέρι
- λίγη φρυγανιά
Εκτέλεση
Σοτάρετε το μπέικον με το βούτυρο μέχρι να γίνει τραγανό. Ζεματίστε το σπανάκι, στραγγίστε το καλά και ψιλοκόψτε το.
Βήμα 1
Αδειάστε το σ’ ένα μπολ μαζί με το μπέικον, προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε τα καλά μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα.
Βήμα 2
Αδειάστε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος πασπαλισμένο με φρυγανιά. Ψήστε την ομελέτα στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει η επιφάνειά της.
Πηγή: https://www.newsbeast.gr