Τα μόνα tips που πρέπει να ακολουθήσεις για μακριά και υγιή μαλλιά

33

11/4/2021

Αν ανήκεις στις γυναίκες που λατρεύουν το μήκος στα μαλλιά αλλά δεν ξέρεις πώς το επιτύχεις ή, ακόμα περισσότερο, πώς να τα κρατήσεις υγιή και μεταξένια, τότε πρέπει να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές. 

Αν λούζεις τα μαλλιά σου με ένα σωρό αφρό και έντονο τρίψιμο στο κρανίο σου, θα πρέπει να σταματήσεις! Για το λούσιμο χρειάζεσαι μια ποσότητα σαμπουάν ίση με έναν γυάλινο βόλο. 

Η βούρτσα με την οποία χτενίζεσαι είναι πολύ πιο σημαντική απ’όσο πιστεύεις αφού πρέπει να μπορεί να ξεμπλέκει τα μαλλιά σου χωρίς να τα σπάει. Γι’αυτό και θα είναι καλό να επενδύσεις σε μία ειδικά σχεδιασμένη για μακριά μαλλιά, κατασκευασμένη ιδανικά από φυσικές ίνες ή σιλικόνη. Έτσι με ένα χτένισμα τα μαλλιά σου θα είναι απαλά και λεία, χωρίς κόμπους και σπασίματα. 

Αντί για την πετσέτα προσώπου σου, τύλιξε τα βρεγμένα σου μαλλιά με ένα παλιό καθαρό T-shirt ή μια πετσέτα από μικροίνες. Βλέπεις, οι πολύ απορροφητικές ίνες της πετσέτας ευνοούν το φριζάρισμα αλλά και το τσάκισμα της τρίχας που στη συνέχεια προκαλεί σπάσιμο. 

Πέρα από το μαλακτικό, μία φορά την εβδομάδα ξεδίψασε βαθιά τα μαλλιά σου κάνοντας μία ενυδατική και ενδυναμωτική μάσκα. Ζέστανε ένα έλαιο (όπως ελαιόλαδο ή έλαιο αβοκάντο) σε χαμηλή φωτιά σε ένα κατσαρολάκι και άπλωσέ το στα μαλλιά σου. Τύλιξέ τα με μία ζεστή πετσέτα και ξέπλυνε μετά από 5 λεπτά. Μην ξεχάσεις να τσεκάρεις την θερμοκρασία του ελαίου πριν το ρίξεις στα μαλλιά σου! Ένα λεπτό σε πολύ χαμηλή φωτιά είναι αρκετό για να θερμάνει λίγο το έλαιό σου και να το βοηθήσει να εισχωρήσει βαθιά στα μαλλιά.

Πηγή: https://www.roulastamatopoulou.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com