Πώς να προστατέψετε τα μαλλιά σας από τον ήλιο

33

11/4/2021

Παρόλο που οι αλλαγές στα μαλλιά κατά την έκθεσή τους στον ήλιο δεν είναι αρκετά αισθητές, οι ακτίνες του προκαλούν σημαντικές βλάβες σε αυτά, τις οποίες μετά θα χρειαστεί να διαχειριστείτε.

Για να αποφύγετε μια τέτοια δυσάρεστη κατάσταση, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να εξοικειωθείτε με την έννοια της πρόληψης, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

Όπως και το δέρμα, λοιπόν, έτσι και τα μαλλιά σας χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα όταν εκτίθενται στον ήλιο, καθώς τα αποτελέσματα μπορεί να είναι χειρότερα από όσο φαντάζεστε.

Κουρευτείτε

Εάν κόβετε τακτικά τα μαλλιά σας, θα βεβαιωθείτε ότι είναι σε καλή κατάσταση και ότι υπάρχει λιγότερος κίνδυνος σπασμένων άκρων και έτσι, μικρότερη ταλαιπωρία από την επιδράσεις του ήλιου σε αυτά.

Σωστή ενυδάτωση

Βεβαιωθείτε ότι τα μαλλιά σας παραμένουν πάντα ενυδατωμένα. Αν και δεν θα μπορέσετε να αποφύγετε κάθε βλάβη που προκαλεί ο ήλιος στα μαλλιά σας, η τακτική χρήση κρέμας μαλλιών θα σας βοηθήσει να επαναφέρετε την υγρασία που χρειάζονται για να είναι υγιή.

Πείτε όχι στο σεσουάρ και το βούρτσισμα

Η ζέστη θα επιδεινώσει την κατάσταση, οπότε προσπαθήστε να μην χρησιμοποιήσετε εργαλεία που εκθέτουν τα μαλλιά σας σε περαιτέρω ζέστη ή στρες.

Φορέστε καπέλα ή μπαντάνες

Φαίνεται αρκετά προφανές, αλλά λειτουργεί αποτελεσματικά. Η επιλογή ενός καπέλου ή μιας μπαντάνας θα κρατήσει τα μαλλιά σας μακριά από τις βλαβερές ακτίνες UV.

Προσπαθήστε να μην βρέχετε τα μαλλιά σας

Το χλώριο και το αλάτι μπορούν ακόμη και να ενισχύσουν τις επιδράσεις του ήλιου, γι αυτό όταν θα βρεθείτε στην παραλία ή σε κάποια πισίνα προσπαθήστε, όσο γίνεται τουλάχιστον, να μην βρέχετε τα μαλλιά σας. Αν το κάνετε σε καθημερινή βάση είναι πολύ πιθανό ότι θα προκληθεί στα μαλλιά σας περαιτέρω ζημιά.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com