Λιγούρες για συγκεκριμένες τροφές: Ποιες ελλείψεις υποδεικνύουν (εικόνες)

34

22/4/2021

Τα αίτια της λιγούρας μπορεί να είναι ψυχολογικά αλλά και οργανικά.

Στα ψυχολογικά περιλαμβάνονται βασικά το άγχος και το στρες, γι’ αυτό καταφεύγουμε στο φαγητό προκειμένου να νιώσουμε καλύτερα.

Η κατανάλωση ζάχαρης και αλατιού, αυξάνει την έκκριση ενδορφινών στον οργανισμό, με αποτέλεσμα να χαλαρώνουμε και να βελτιώνεται η διάθεσή μας.

Η έντονη επιθυμία για συγκεκριμένα τρόφιμα ωστόσο, είναι δυνατό να υποδηλώνει συγκεκριμένα προβλήματα υγείας.

Δείτε ποια είναι αυτά στις εικόνες που ακολουθούν:

Κρέας: Ίσως αποτελεί ένδειξη ότι το σώμα χρειάζεται σίδηρο ή ψευδάργυρο. Τα στοιχεία αυτά παίζουν βασικό ρόλο στη λειτουργία του ανοσοποιητικού και είναι απαραίτητα για τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων, υγιή μαλλιά, νύχια και δέρμα.
Τυρί: Αποτελεί ένδειξη χαμηλών επιπέδων ασβεστίου. Το ασβέστιο δεν είναι απαραίτητο μόνο για γερά οστά και δόντια, αλλά παίζει καθοριστικό ρόλο στη λειτουργία των νεύρων και των μυών.
Ψωμί: Η παρατεταμένη λαχτάρα για υδατάνθρακες μαρτυρά έλλειψη τρυπτοφάνης. Πρόκειται για ένα αμινοξύ που είναι απαραίτητο για την παραγωγή σεροτονίνης, η οποία παράγεται στον εγκέφαλο και ρυθμίζει την ψυχική διάθεση.
Πάγος: Η επαναλαμβανόμενη επιθυμία για πάγο, αποτελεί πολύ συχνά ένδειξη αναιμίας, εξαιτίας ανεπάρκειας σιδήρου. Συμπτώματα που συνοδεύουν είναι αίσθημα αδυναμίας και εύκολης κόπωσης, αυξημένη τριχόπτωση, εύθραυστα νύχια ή πληγές στο στόμα.
Γλυκά: Ίσως υποδηλώνει έλλειψη σε χρώμιο, ένα ιχνοστοιχείο που παίζει ρόλο στην διαχείριση της γλυκόζης από τα κύτταρα του σώματος.
Σοκολάτα: Μπορεί να υποδηλώνει έλλειψη σε μαγνήσιο, το οποίο είναι απαραίτητο για τη λειτουργία ζωτικών οργάνων.

Πηγή: https://www.onmed.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.onmed.gr