Vegetarian λαζάνια για ατελείωτη απόλαυση

35

2/3/2021

Υλικά: 

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 μικρό κολοκυθάκι, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι μανιτάρια, ψιλοκομμένα
2 μεγάλα καρότα, ψιλοκομμένα
1 μικρό κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια φρέσκο σπανάκι
1 συσκευασία ντομάτα κονκασέ
1 συσκευασία χυμό ντομάτας
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
αλάτι και πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
1 συσκευασία λαζάνια
350 γραμμάρια τυρί ρικότα
1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
1 μεγάλο αυγό
2 φλιτζάνια τριμμένη μοτσαρέλα

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζέστανε το ελαιόλαδο. Μόλις ανεβάσει θερμοκρασία, ρίξε στο τηγάνι το κολοκυθάκι, τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, τα καρότα και σόταρέ τα για μερικά λεπτά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Έπειτα πρόσθεσε και το σπανάκι και συνέχισε το σοτάρισμα μέχρι να “μαραθεί”.

Στη συνέχεια ρίξε στο τηγάνι την ντομάτα κονκασέ, τον χυμό, τον πελτέ, την ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και τον βασιλικό και άφησε την σάλτσα να βράσει για μερικά λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράσε νερό. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει ρίξε στην κατσαρόλα τα λαζάνια και βράσε τα για περίπου 8-10 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα σούρωσέ τα και βάλε τα κάτω από κρύο νερό.

Πηγή: https://www.govastileto.gr