7 θρεπτικά συστατικά που θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό του μωρού σας

26

5/3/2021

Δείτε ποια είναι και τι πρέπει να εντάξετε άμεσα στη διατροφή του μωρού σας.

Η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην υγεία και την ανάπτυξη του μωρού. Επίσης, μέσα από τις τροφές που καταναλώνει καθημερινά, προσλαμβάνει όλα εκείνα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού του.

Το ανοσοποιητικό των παιδιών δεν θα έχει αναπτυχθεί πλήρως μέχρι να φτάσει στην ηλικία των πέντε ετών, επομένως ειδικά μέχρι εκείνη την ηλικία, τα θρεπτικά συστατικά που θα προσλαμβάνει μέσα από τις διάφορες τροφές θα είναι αυτά που θα το κρατούν υγιές.

Ποια είναι τα θρεπτικά αυτά συστατικά;

Σίδηρος
Ο σίδηρος μεταφέρει το οξυγόνο στο αίμα και είναι πολύ σημαντικό για την αντιμετώπιση λοιμώξεων.

Τα αποθέματα σιδήρου που έχει ένα μωρό όταν γεννιέται επαρκούν για τους πρώτους έξι μήνες ζωής του. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, το μικρό σας θα πρέπει να προσλαμβάνει την απαραίτητη ποσότητα σιδήρου από τις τροφές που καταναλώνει καθημερινά.

Βιταμίνη Α
Η βιταμίνη Α βοηθά τον οργανισμό του μωρού να δημιουργήσει αντισώματα που καταπολεμούν τις λοιμώξεις και τα λευκά αιμοσφαίρια που επιτίθενται στα μικρόβια που εισβάλλουν.

Βιταμίνη C
H βιταμίνη C είναι απαραίτητη στα λευκά αιμοσφαίρια που καταπολεμούν τις λοιμώξεις. Επίσης, η βιταμίνη C βοηθά τα κύτταρα στη διαδικασία επούλωσης πληγών.

Προβιοτικά
Τα προβιοτικά εισάγουν ωφέλιμα βακτήρια στο έντερο και το στομάχι του μωρού σας και εξισορροπώντας τα «κακά» βακτήρια, ενισχύουν την ανάπτυξη του ανοσοποιητικού του συστήματος.

Βιταμίνη Β6
Η βιταμίνη Β6 ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα του μωρού δημιουργώντας αντισώματα και βοηθώντας τα ερυθρά αιμοσφαίρια να μεταφέρουν οξυγόνο για να βοηθήσουν στη διαδικασία επούλωσης.

Ψευδάργυρος
Ο ψευδάργυρος είναι ένα ακόμα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό για το μωρό σας καθώς βοηθάει στη δημιουργία νέων κυττάρων και ενζύμων που χρειάζονται για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος το ανοσοποιητικό του σύστημα.

Ωμέγα 3
Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες των ωμέγα 3 απαραίτητων λιπαρών οξέων θα βοηθήσουν το μωρό σας να καταπολεμήσει ασθένειες και λοιμώξεις.

Πηγή: https://www.mothersblog.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com