ΕΛΛΑΔΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΑ

47

6/3/2021

Παρακολουθήστε ζωντανά την Ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο Ελλάδα 40 Xρόνια Ευρωπαία που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021 και ώρα 12:30-20:00, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Ελλάδα: 40 χρόνια Ευρωπαία

Eπετειακή εκδήλωση την Παρασκευή 12 Μαρτίου, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στην τότε Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα και σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη των σύγχρονων προκλήσεων και η αναδρομή στα ορόσημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που καθορίζουν και επηρεάζουν τη ζωή στην Ελλάδα τις τελευταίες 4 δεκαετίες σε σημαντικούς τομείς όπως το περιβάλλον, η ψηφιακή τεχνολογία, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός, τα θεμελιώδη δικαιώματα και το κράτος δικαίου.

Επίσης, η ημερίδα στοχεύει στη, δημιουργία πεδίου για ανατροφοδότηση και έκφραση των προσδοκιών και προοπτικών των πολιτών στους παραπάνω τομείς, μέσα από διαδραστικές συζητήσεις με εκπροσώπους ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων και οργανισμών, της ακαδημαϊκής κοινότητας και της κοινωνίας των πολιτών. Τέλος η συμμετοχή του κοινού στη Συζήτηση για το Μέλλον της Ευρώπης, μέσα από την ενότητα που διοργανώνει το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα με Έλληνες Ευρωβουλευτές θα δώσει την ευκαιρία για μια ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων σε όλα τα παραπάνω θέματα .

Την ημερίδα θα πλαισιώσουν έργα σημαντικών ευρωπαίων συνθετών από την MOYSA (την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης), εκφράζοντας με αυτό το τρόπο τον πλουραλισμό που διέπει την ευρωπαϊκή κουλτούρα και μια από τις κυρίαρχες αρχές της Ευρωπαϊκές Ένωσης που είναι «η ενότητα στην πολυμορφία».

Η ανάδειξη της συμβολής και του αποτυπώματος της ΕΕ στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας αναδεικνύεται μέσα από τις φωτογραφίες των πολιτών που συμμετείχαν στο φωτογραφικό διαγωνισμό (λίγα λόγια ?) «Η Ευρώπη στον Τόπο μου» και που απεικονίζουν σημαντικά έργα που χρηματοδοτήθηκαν από την πολιτική συνοχής της ΕΕ. Οι φωτογραφίες θα προβάλλονται κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, συνιστώντας μια ψηφιακή έκθεση φωτογραφίας με ομώνυμο τίτλο.

Την εκδήλωση διοργανώνουν το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κεντρικής Μακεδονίας (με φορέα υποδοχής το κολέγιο Perrotis – Αμερικανική Γεωργική Σχολή), το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Πηγή: https://www.livemedia.gr