«Σχολικός Εκφοβισμός» – Σεμινάριο μέσω Webex για γονείς και εκπαιδευτικούς

30

27/2/2021

Στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας που υπέγραψαν την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020, ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος και ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, συνεχίζονται οι κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες.

Την Τρίτη 16 Μαρτίου 2021 και ώρα 18:00 μ.μ., διοργανώνεται διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα «Σχολικός Εκφοβισμός», μέσω της πλατφόρμας Webex και η Αντιδήμαρχία Κοινωνικής Πολιτικής καλεί τους ενδιαφερόμενους, κυρίως γονείς – κηδεμόνες και εκπαιδευτικούς,  να στείλουν e-mail με θέμα «Σεμινάριο 160321» στο thesspress@hamogelo.gr για να λάβουν οδηγίες για τη σύνδεση και τη συμμετοχή στην εξ αποστάσεως δράση του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και της Δομής Υποστήριξης Παιδιού & Οικογένειας του Δήμου Παύλου Μελά «Παιδική Ομπρέλα».

Στην έναρξη του σεμιναρίου θα απευθύνει χαιρετισμό η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας & Προνοιακών Θεμάτων,  Χαρά Αμανατίδου.

Το θέμα θα αναπτύξει η ψυχολόγος (MSc) από το «Χαμόγελο», Νίκη Μοσχοβάκη-Φιλιππίδου, η οποία βασιζόμενη σε περιπτώσεις αληθινών περιστατικών θα πραγματοποιήσει μια παρέμβαση για τον εκφοβισμό, αναδεικνύοντας παράλληλα και πώς μπορεί να αλλάξει η έννοια του bullying στην εποχή της πανδημίας και του εγκλεισμού. Θα συζητηθούν οι ψυχολογικές επιπτώσεις του εκφοβισμού στο παιδί και θα παρουσιαστούν χρήσιμες συμβουλές προς γονείς και εκπαιδευτικούς.