Πέστροφα με κάπαρη και λευκό κρασί

31

14/2/2021

Υλικά

  • 500 γρ. πέστροφα
  • 2 κ. σ. βούτυρο
  • 1 κ. σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ. γλ. κάπαρη
  • Λίγη πάπρικα για τη γεύση
  • 1/4 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
  • 1 κ. γλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και προετοιμάστε ένα ταψί με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο.

Βήμα 2
Τοποθετήστε την πέστροφα στη μέση του αλουμινόχαρτου και καλύψτε με το βούτυρο, το χυμό λεμονιού, την κάπαρη και την πάπρικα.

Βήμα 3
Ρίξτε το κρασί πάνω από την πέστροφα και κλείστε το αλουμινόχαρτο σε πουγκί.

Βήμα 4
Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά.

Βήμα 5
Γαρνίρετε με το μαϊντανό και απολαύστε.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr