Οι εναλλακτικές του εμβολίου που μελετούν οι επιστήμονες: Σπρέι για τη μύτη ή χάπι κατά του κορονοϊού

26

25/2/2021

Πώς σκέφτεται η Οξφόρδη να ξεπεράσει τα προβλήματα διανομής του εμβολίου.

Ο κόσμος μπορεί να κάνει το εμβόλιο του κορονοϊού με άλλη μορφή στο μέλλον, σύμφωνα με την επικεφαλής επιστήμονα της ομάδας που έφτιαξε το εμβόλιο της Οξφόρδης.

Η καθηγήτρια Sarah Gilbert δήλωσε πως η ομάδα της έχει επικεντρώσει τις μελέτες της σε νέους τρόπους χορήγησης του εμβολίου χωρίς σύριγγα. Τρόπους που να πυροδοτούν μια καλύτερη αντίδραση του ανοσοποιητικού.

Οι επιστήμονες της Οξφόρδης μελετούν την πιθανότητα χορήγησης του εμβολίου με τη μορφή ρινικού σπρέι, με τον ίδιο τρόπο που χορηγείται στην Αγγλία το εμβόλιο της γρίπης σε παιδιά. Ακόμα και χάπι αναζητούν, όπως γινόταν άλλοτε ο εμβολιασμός για την πολιομυελίτιδα.

Οι δηλώσεις της χαιρετίστηκαν ενθουσιωδώς, καθώς μια νέα μορφή του εμβολίου για τον κορονοϊό θα αποφορτίσει τα προβλήματα διανομής που επιβραδύνουν τον ρυθμό εμβολιασμού παγκοσμίως.

Η ακαδημαϊκός Gilbert δήλωσε πως εμβόλιο σε μορφή ταμπλέτας ή ρινικού σπρέι μπορεί να είναι ακόμα αποδοτικότερο, στοχεύοντας κατευθείαν στα ανοσοκύτταρα των πνευμόνων, του λαιμού και της μύτης.

Αυτό δήλωσε στη σχετική κοινοβουλευτική επιτροπή Επιστήμης και Τεχνολογίας της Αγγλίας. «Και οι δύο προσεγγίσεις που αρχίσαμε να αξιολογούμε θα χρειαστούν χρόνο για να αναπτυχθούν, πρέπει να ελεγχθούν για την ασφάλεια και μετά για την αποδοτικότητά τους»…

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com