Νόστιμη πορτοκαλόπιτα με κρέμα και φιλέ αμυγδάλου!

24

21/2/2021

Υλικά για το παντεσπάνι:
4 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη
2 πορτοκάλια βρασμένα και πολτοποιημένα
1 φακλκ. baking powder
9 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό

Σιρόπι:
1,5 ποτήρι ζάχαρη
1,5 ποτήρι νερό
Φλούδες από 1 πορτοκάλι

*Βράζουμε 7 λεπτά το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει καλά

Κρέμα :
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου το ένα βανίλια και το άλλο πορτοκάλι
5 ποτήρια γάλα
5-6 κ.σ. ζάχαρη
*Αμύγδαλο φιλέ,καβουρδισμένο, για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:
Χτυπάμε 10 λ στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη

Προσθέτουμε τον πολτό πορτοκαλιού , το σιμιγδάλι, το μπέικιν και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μου
Αδειάζουμε το μείγμα σε 32αρι ,βουτυρωμένο ταψί και το ψήνουμε στις αντιστάσεις ,στους 170 βαθμούς για μισή ώρα περίπου (να έχει πάρει ένα ελαφρύ ξανθό χρώμα)’

Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε και το περιχύνουμε αμέσως με το κρύο σιρόπι

Αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζω την κρέμα:
Βάζουμε το γάλα και τη ζάχαρη σε κατσαρόλα να ζεσταθεί και αφήνουμε ένα ποτήρι να διαλύσουμε το άνθος αραβοσίτου

Το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από το παντεσπάνι, πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου.
Αφήνουμε να χλιαρίνει και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και να δέσει καλά.
Βγάζουμε και σερβίρουμε.

Πηγή: https://xrysessyntages.com