Σούπα μινεστρόνε με κοφτό μακαρονάκι

47

18/1/2021

Υλικά

  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 85 γρ. ψιλοκομμένη πανσέτα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. τσαγιού σέλινο ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 4 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • 2 φλ. τσαγιού νερό
  • 800 γρ. ντομάτες στον τρίφτη
  • 1 φλ. τσαγιού φασόλια
  • 2 φλ. τσαγιού λάχανο ψιλοκομμένο
  • 1 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
  • 1 κ. γλ. ιταλικό μείγμα καρυκευμάτων
  • 2 κ. γλ. αλάτι
  • 2/3 φλ. τσαγιού κοφτό μακαρονάκι
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
  • 1/4 φλ. τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεστάνετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.

Βήμα 2
Προσθέστε την πανσέτα και σοτάρετε για 2- 3 λεπτά.

Βήμα 3
Ρίξτε τα κρεμμύδια και το σέλινο και μαγειρέψτε για περίπου 3 λεπτά ακόμη.

Βήμα 4
Προσθέστε το σκόρδο και αφήστε για λίγο ακόμη στη φωτιά.

Βήμα 5
Ρίξτε το ζωμό κοτόπουλου, το νερό και τις ντομάτες και αφήστε να σιγοβράσουν.

Βήμα 6
Προσθέστε τα φασόλια, το λάχανο, το κόκκινο πιπέρι, το ιταλικό καρύκευμα και αλάτι, ανακατέψτε και αφήστε να βράσουν για 45 λεπτά.

Βήμα 7
Προσθέστε τα ζυμαρικά, αυξήστε τη θερμότητα και σιγοβράστε για επιπλέον 15 λεπτά.

Βήμα 8
Σερβίρετε και γαρνίρετε με λίγο ελαιόλαδο, τριμμένη παρμεζάνα και μαϊντανό.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr