Σήμερα θα φτιάξετε μόνες σας τις ωραιότερες μάσκες για τα χείλη!

21

13/1/2021

Τα χείλη είναι μία από τις πιο ευαίσθητες περιοχές του προσώπου και ειδικά τώρα που φοράτε καθημερινά μάσκα προστασίας, ταλαιπωρούνται πολύ. Επίσης παρουσιάζουν έντονα συμπτώματα αφυδάτωσης και ξηρότητας.

Αυτό σημαίνει πως πρέπει να τα περιποιείστε με ιδιαίτερη προσοχή, όπως ακριβώς και τα μάτια. Εκτός από το lip balm που πρέπει να υπάρχει μόνιμα στο νεσεσέρ σας καλό είναι να απλώνετε μια μάσκα που χαρίζει έξτρα ενυδάτωση και απαλότητα. 

Εμείς μάλιστα σας έχουμε δύο προτάσεις για δύο μάσκες που θα φτιάξετε μόνες σας μέσα σε λίγα λεπτά με υλικά που υπάρχουν στην κουζίνα σας.

Και στις δύο μάσκες θα χρειαστείτε μέλι, το συστατικό που χαρίζει έξτρα απαλότητα. 

Μάσκα με μέλι και έλαιο καρύδας:

Βράζετε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι μέχρι να γίνει ρευστό. Στη συνέχεια προσθέτετε 1 κουταλάκι του γλυκού έλαιο καρύδας και αναμειγνύετε καλά. Απλώνετε τη μάσκα στα χείλη κάνοντας απαλό μασάζ και αφήστε τη να δράσει για μερικά λεπτά. Ολοκληρώνετε με lip balm.

Η συγκεκριμένη μάσκα εκτός από πλούσια ενυδάτωση λειαίνει τις γραμμές στα χείλη και ανακουφίζει από τυχόν ερεθισμούς.

Μάσκα με μέλι και αβοκάντο:

Θα χρειαστείτε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και 2 κουταλάκια του γλυκού αβοκάντο. Μέσα σε ένα μικρό μπολ ρίχνετε το μέλι και το αβοκάντο αφού προηγουμένως το έχετε λιώσει καλά. Αναμειγνύετε καλά και απλώνετε τη μάσκα στα χείλη σας.

Ναι, θα κάνετε μασάζ με απαλές, κυκλικές κινήσεις. Εναλλακτικά μπορείτε να περάσετε ένα στρώμα στα χείλη σας και να το αφήσετε να δράσει για μερικά λεπτά.

Την αφαιρείτε με ένα χαρτομάντιλο και εφαρμόζετε lip balm. Τη μάσκα μπορείτε να την απλώνετε 2-3 φορές την εβδομάδα άφοβα αφού χαρίζει θρέψη παράλληλα και ανανεώνει την όψη των χειλιών σας.

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com