Πόσα ξέρεις, τελικά, για τη μάσκα με άργιλο;

34

25/1/2021

Η ιδέα για χρήση αργίλου για θεραπείες του δέρματος δεν είναι καινούρια. Ο αργίλος πάντοτε θεωρούνταν ότι έχει «θαυματουργές» ιδιότητες και βοηθά το δέρμα. 

Το πιο κοινό είδος αργίλου που χρησιμοποιείται στις μάσκες προσώπου είναι η καολίνη ή αλλιώς ο λευκός άργιλος. Η καολίνη είναι γνωστή για την ιδιότητα της να απορροφά το σμήγμα και να ενυδατώνει ταυτόχρονα το δέρμα, αφήνοντας το απαλό.

Ποιοι να χρησιμοποιούν μάσκα με άργιλο;
Καθώς η καολίνη απορροφά το σμήγμα, οι μάσκες αργίλου είναι καλύτερες για γυναίκες με λιπαρό δέρμα, ή με επιδερμίδα επιρρεπή στην ακμή.

Η καολίνη εκτός από το γεγονός ότι απορροφά τη λιπαρότητα, έχει και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, βοηθώντας έτσι στην καταπολέμηση της ακμής. 

Ποια είναι τα μειονεκτήματα; 
Παρά το γεγονός ότι ο άργιλος απορροφά τέλεια την λιπαρότητα, μερικές φορές μπορεί να δημιουργήσει ξηρότητα. Οι γυναίκες με ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα πρέπει να αποφεύγουν τέτοιου είδους μάσκες. Αλλά και οι γυναίκες με λιπαρό δέρμα πρέπει να τις χρησιμοποιούν περιστασιακά, καθώς η συχνή χρήση μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς στην επιδερμίδα. Θυμήσου ότι λίγη λιπαρότητα είναι καλή για την επιδερμίδα – δεν πρέπει να την αφυδατώσεις εντελώς! 

Προσοχή! Θυμήσου να ακολουθήσεις τις οδηγίες και να μην αφήσεις τη μάσκα περισσότερη ώρα από όση προτείνεται γιατί θα καταλήξεις με αφυδατωμένο και ερεθισμένο δέρμα.

Πηγή: https://www.roulastamatopoulou.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com