Προϊόντα ντεμακιγιάζ υπάρχουν πολλά, αλλά ξέρετε ποιο να επιλέξετε;

23

23/1/2021

Γαλάκτωμα, τζελ, αφρός, κρέμα, λοσιόν, μαντιλάκια ή έλαιο; Ποιο προϊόν ταιριάζει στις ανάγκες σας; Ο παρακάτω οδηγός θα σας βοηθήσει.

Έχετε ξηρή επιδερμίδα;
Το γαλάκτωμα είναι η πιο κλασική μορφή προϊόντος για την αφαίρεση του μακιγιάζ και ανακουφίζει την ταλαιπωρημένη ή αφυδατωμένη επιδερμίδα. Εμποδίζει την ξηρότητα και τους ερεθισμούς και είναι ιδανικό και για τις ηλικίες άνω των 45 που η επιδερμίδα γίνεται ξηρή.

Αγαπάτε τον καθαρισμό με νερό; 
Τα τζελ και οι αφροί είναι εύκολοι στη χρήση και στο ξέπλυμα. Ο αφρός είναι η απόλυτη σύγχρονη απάντηση στη χρήση του σαπουνιού εμποδίζοντας την ξηρότητα. Εάν η επιδερμίδα σας είναι λιπαρή ή μεικτή, προτιμήστε μια σύνθεση σε μορφή αφρού ή τζελ και αποφύγετε το κοινό σαπούνι που την ξηραίνει. 

Σας αρέσουν οι διαφορετικές υφές; 
Η χρήση φυσικών ελαίων, δηλαδή το λάδι για τον καθαρισμό, έχει την ιδιότητα να διαλύει και να απομακρύνει τους ρύπους χωρίς να διαταράσσει την ισορροπία στο pH της επιδερμίδας και έτσι, αντίθετα απ’ ό,τι πιστεύουν οι περισσότερες γυναίκες, είναι κατάλληλο για κάθε τύπο δέρματος. 

Βιάζεστε;

Επιλέξτε τις κρέμες καθαρισμού που προστατεύουν την ποιότητα των ιστών της επιδερμίδας και περιέχουν έλαιο jojoba, shea butter και πολυφαινόλες τριαντάφυλλου. Ξεπλένονται εύκολα με νερό και ταιριάζουν στις ευαίσθητες και ξηρές επιδερμίδες. 

Φεύγετε για ταξίδι; 

Τα μαντιλάκια ντεμακιγιάζ είναι μια εύκολη, γρήγορη και πρακτική λύση για τα ταξίδια ή τις ημέρες που ο χρόνος σε πιέζει. Επιλέξτε πρωτοποριακές συνθέσεις και αν τα χρησιμοποιείς συστηματικά σε κάποιον χώρο που δεν υπάρχει νερό, π.χ., στο αυτοκίνητο, φροντίστε να έχετε μαζί σας ένα σπρέι με ιαματικό νερό. Mην ξεχνάτε να κλείνετε καλά το αυτοκόλλητο της συσκευασίας κάθε φορά που βγάζετε ένα μαντιλάκι ώστε να μη στεγνώσουν τα υπόλοιπα. 

Πηγή: https://www.roulastamatopoulou.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com