3η ψηφιακή ομιλία του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Δήμου Πεντέλης

28

24/11/2020

Ο Δήμος Πεντέλης συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, με την 3η ψηφιακή ομιλία του Ελεύθερου Πανεπιστημίου, την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου και ώρα 19:00, όπως ενημερώνει η διοίκηση.

Λίγα λόγια για την ομιλία και τον συμβολισμό της από τον Δήμο Πεντέλης

Τα παιδιά σε όλον τον κόσμο είναι απαραίτητο να απολαμβάνουν τα δικαιώματα εκείνα που τους εξασφαλίζουν τις στοιχειώδεις αρχές για μια ζωή γεμάτη υγεία και ευημερία, αλλά και το δικαίωμα να αρθρώνουν τα ίδια τη φωνή για τις αγωνίες και τα όνειρά τους.

Η 3η ψηφιακή ομιλία αποτελεί μια γνήσια πρωτοβουλία ίδιων των παιδιών προκειμένου να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους και να αναδείξουν τον τρόπο που θέλουν να προστατεύονται τα δικαιώματα τους και τον τύπο του κόσμου που θα ήθελαν να ζουν.

Είκοσι τέσσερα χρόνια πριν ο μικρός Ανδρέας έδωσε το καλύτερο παράδειγμα για το πώς μπορεί η φωνή ενός παιδιού να εμπνεύσει μια ολόκληρη κοινωνία.

Στην ομιλία τα παιδιά του Ευρωπαϊκού Μαθητικού Εθελοντικού Δικτύου «You Smile» συνδιαλέγονται με τον κ. Κώστα Γιαννόπουλο, πρόεδρο Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», τον κ. Στέφανο Αλεβίζο, ψυχολόγο, συντονιστή του Εθνικού Κέντρου για τις Εξαφανίσεις και τα Παιδιά Θύματα Εκμετάλλευσης, καθώς και την κ. Ράνια Παπαδοπούλου, συντονίστρια του Ευρωπαϊκού Μαθητικού Εθελοντικού Δικτύου «You Smile».

Οι ομιλίες θα πραγματοποιηθούν μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Webex, όπως επισημαίνει η δημοτική αρχή.