Ψαρόσουπα αυγοκομμένη με κρόκο Κοζάνης

26

29/11/2020

Υλικά

  • 1 κιλό ψάρι καθαρισμένο και πλυμένο
  • 5 μέτρια καρότα
  • 3-4 πατάτες
  • 3 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 ματσάκι σέλινο
  • 1-2 φλιτζανάκια του καφέ ρύζι
  • λάδι
  • 2 αυγά
  • 3 λεμόνια
  • 1 λίτρο νερό
  • 1/4 κ. γλ. κρόκο Κοζάνης (σαφράν)
  • Αλάτι,
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Αρχικά, βάζετε τα λαχανικά σε μια κατσαρόλα με το νερό, προσθέτετε λίγο λάδι, αλατοπιπερώνετε και τα βράζετε.
  2. Μόλις είναι έτοιμα, τα αφαιρείτε και κρατάτε το ζουμί.
  3. Σε αυτό προσθέτετε το ψάρι και βράζετε για 15 λεπτά σε σιγανή φωτιά. Όταν είναι έτοιμο το αφαιρείτε.
  4. Στο ίδιο ζουμί, προσθέτετε το ρύζι (αν χρειαστεί συμπληρώνετε με νερό και αλατοπιπερώνετε ξανά) και σιγοβράζετε.
  5. Στο μεταξύ λιώνετε με ένα πιρούνι ή στο μούλτι μερικά από τα λαχανικά και λίγο από το ψάρι και τα προσθέτετε στη σούπα για να χυλώσει.
  6. Μετά για να αυγοκόψετε, χτυπάτε σε ένα πιάτο τα αυγά και τα λεμόνια μαζί με τον κρόκο Κοζάνης, προσθέτετε λίγη από τη σούπα και συνεχίζετε το χτύπημα.
  7. Το ρίχνετε όλο μέσα στην ψαρόσουπα, ανακατεύετε και σερβίρετε.
  8. Βέβαια, η σούπα μπορεί να σερβιριστεί σκέτη με χυμό λεμονιού ή να την αυγοκόψετε όπως παραπάνω.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr