“Σινεμά και Ψυχανάλυση” από τον Ψυχαναλυτικό Κύκλο Θεσσαλονίκης

124

30/11/2020

Ο Ψυχαναλυτικός Κύκλος Θεσσαλονίκης οργανώνει τα τελευταία οκτώ χρόνια προβολές στο πλαίσιο του Σινεμά και Ψυχανάλυση με την προβολή ταινιών και τη συζήτηση γύρω από αυτές υπό ψυχαναλυτική- λακανική σκοπιά.

Το φετινό Σινεμά και Ψυχανάλυση, όμως, είναι ξεχωριστό όπως και οι συνθήκες που ζούμε. Οι διοργανωτές αποφάσισαν, λοιπόν, να προσαρμοστούν στη συγκυρία και να το οργανώσουμε διαδικτυακά. Η ομάδα του Σινεμά και Ψυχανάλυση της Αθήνας, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης οργανώνουν την πρώτη κοινή εκδήλωση.
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να παρακολουθήσουν την ταινία στις 4-6 Δεκεμβρίου διαδικτυακά και on demand και να συμμετέχουν στη σχετική συζήτηση την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου στις 17:00- 19:00 που θα διεξαχθεί και πάλι διαδικτυακά.

Ο Ψυχαναλυτικός Κύκλος Θεσσαλονίκης δραστηριοποιείται στην πόλη της Θεσσαλονίκης μια εικοσαετία τώρα σε σχέση με τη μελέτη και διάδοση της ψυχαναλυτικής σκέψης και πρακτικής λακανικού προσανατολισμού Κύκλου. Λειτουργεί στο πλαίσιο της Ελληνικής Εταιρείας της Νέας Λακανικής Σχολής (www.hellenicsociety-nls.gr) και έχει οργανώσει σειρά δραστηριοτήτων σε συνεργασία με θεσμούς της πόλης.

Ενημερωθείτε για τις δραστηριότητες στο site: https://www.psychoanalysisthess.gr

«Σινεμά και Ψυχανάλυση» Ο Πατέρας (Бащата / Bashtata) (2019)
Σκηνοθεσία: Kristina Grozeva, Petar Valchanov

Τιμημένη με το βραβείο καλύτερης ταινίας του φεστιβάλ του Karlovy Vary του 2019, και επίσημη υποψηφιότητα της Βουλγαρίας για το Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας του 2021.

Πηγή: http://www.thestival.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com