Κάλεσμα Δήμου Παύλου Μελά Για Διαδικτυακή Συμμετοχή Στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων, 21-29 Νοεμβρίου

23

25/11/2020

Ξεκίνησε ήδη και θα διαρκέσει έως τις 29 Νοεμβρίου, η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων (EWWR), μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο Δήμος Παύλου Μελά με σύνθημα: «Αθέατα Απόβλητα – Ποιο είναι το πραγματικό βάρος τους; » παροτρύνει την εκπαιδευτική κοινότητα, φορείς, συλλόγους, επιχειρήσεις και ευαισθητοποιημένους πολίτες να συμμετέχουν διαδικτυακά στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή καμπάνια του είδους.

Ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) είναι ο εθνικός συντονιστής των δράσεων πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων που υλοποιούνται μέσω της ευρωπαϊκής πλατφόρμας EWWR όπου μπορείτε να βρείτε μία σειρά ιδεών ή να επιλέξετε τη δική σας.  Πέρυσι κατά την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων υλοποιήθηκαν 16.570 δράσεις!

Φέτος οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να οργανώσουν συγκεκριμένη δράση, η οποία θα εστιάζει στο τρίπτυχο «μείωση, επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση / Reduce, Reuse, Recycle».

Στο πλαίσιο αυτό, μπορούν να διοργανωθούν διαδικτυακά: ημερίδες, εκθέσεις, διαγωνισμοί, ενημερώσεις ή δρώμενα με στόχο την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση του κοινού για τη μείωση των αποβλήτων.