Εθισμός στη ζάχαρη: Απλοί τρόποι να τον καταπολεμήσετε (εικόνες)

34

22/11/2020

Η ζάχαρη είναι εχθρός της υγείας, καθώς συνδέεται με σειρά προβλημάτων και παθήσεων, όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης, τα καρδιαγγειακά, η κατάθλιψη, η πρόωρη γήρανση κλπ.

Αν και δεν είναι όλα τα σάκχαρα επιβλαβή, ο σύγχρονος τρόπος επεξεργασίας των τροφών περιλαμβάνει την προσθήκη σακχάρων στα περισσότερα τυποποιημένα τρόφιμα, τα οποία αποτελούν «κρυφές» πηγές ζάχαρης.

Δείτε πως θα απεξαρτηθείτε από τη ζάχαρη, θα έχετε λιγότερες λιγούρες για γλυκό και εναλλαγές στη διάθεσή σας, και θα καταφέρετε να ελέγξετε το βάρος σας.

Μην την κόψετε εντελώς: Προχωρήστε σε σταδιακή μείωση της ζάχαρης, καθώς αν την αποκλείσετε απότομα από τη διατροφή σας, το πιθανότερο είναι να ενδώσετε σε υπερφαγία και άμετρη κατανάλωση γλυκών. Κάνοντας μικρές αλλαγές στη διατροφή σας, θα εκπαιδεύσετε τους γευστικούς σας κάλυκες και θα απολαμβάνετε περισσότερο τις γλυκές γεύσεις.
Κοιμηθείτε: Η κούραση και το στρες αυξάνουν την επιθυμία για ζάχαρη και γλυκά. Αυτό είναι συνήθως συνέπεια της στέρησης ύπνου.
Πηγαίνετε για περπάτημα: Όταν κόβετε τη ζάχαρη, το σώμα αναζητά νέα πηγή ενέργειας, την οποία μπορείτε να βρείτε στην άσκηση. Η σωματική δραστηριότητα συμβάλλει στην εξισορρόπηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, στη μείωση του στρες και στην αύξηση των επιπέδων ενέργειας. Ξεκινήστε με δέκα λεπτά την ημέρα και αυξήστε σταδιακά τον χρόνο μέχρι εκεί που αντέχετε.
Μειώστε τον καφέ: Η καφεΐνη προκαλεί αφυδάτωση και αυξομειώσεις του σακχάρου, άρα και επιθυμία για γλυκά. Περιορίστε τον καφέ σε ένα φλιτζάνι την ημέρα και δοκιμάστε εναλλακτικές όπως το πράσινο τσάι.

Πηγή: https://www.onmed.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.onmed.gr