Γρήγορη συνταγή με ψωμί που έχει περισσέψει

16

13/11/2020

Υλικά
μπαγιάτικο ψωμί
τυρί κρέμα
κίτρινο τυρί τριμμένο
αλλαντικά σε φέτες
κέτσαπ
3 αυγά
200 γρ στραγγιστό γιαούρτι
100 ml γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή μας, κόβοντας το μπαγιάτικο ψωμί σε φέτες. Κατόπιν, αλείφουμε τις φέτες με τυρί κρέμα. Βάζουμε επάνω από το τυρί κρέμα μία μικρή ποσότητα τριμμένου τυριού με τα χέρια μας.

Στη συνέχεια, βάζουμε επάνω από το τριμμένο τυρί μία φέτα από αλλαντικό της επιλογής μας. Απλώνουμε με το κουτάλι μία μικρή ποσότητα κέτσαπ πάνω από το αλλαντικό.

Παίρνουμε τώρα μία φέτα ψωμί, την αλείφουμε με τυρί κρέμα και την βάζουμε επάνω από το κέτσαπ. Αλείφουμε και την άλλη πλευρά της φέτας με τυρί κρέμα και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία βάζοντας διαδοχικά τα υλικά.

Αφού ολοκληρώσουμε με τον ίδιο τρόπο με όλες τις φέτες του ψωμιού, παίρνουμε ένα ταψί και βάζουμε λαδόκολλα. Τοποθετούμε σε αυτό τις φέτες που έχουμε φτιάξει, προσεκτικά και κολλητά η μία φέτα με την άλλη.

Σε ένα μπολ, χτυπάμε τρία αυγά. Προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι και το γάλα. Ανακατεύουμε καλά με το αναδευτήρι. Φτιάχνουμε έτσι το μίγμα που θα χρειαστούμε στη συνέχεια. Με ένα κουτάλι, αδειάζουμε ομοιόμορφα σε όλες τις φέτες το μίγμα με τα αυγά και φροντίζουμε να πάει και στο εσωτερικό των φετών επάνω στα υπόλοιπα υλικά.

Το επόμενο βήμα είναι να πασπαλίσουμε όλο το φαγητό στο ταψί με τριμμένο τυρί. Βάζουμε το ταψί το φούρνο και ψήνουμε στους 230 βαθμούς έως ότου να λιώσει το τυρί.

Η συνταγή μας μετά και από το ψήσιμο είναι έτοιμη!

Πηγή: https://www.xrysessyntages.gr