Βορέειος Βιβλιοθήκη: Διαδικτυακά εργαστήρια για τα παιδιά του Δήμου Αμαρουσίου

59

23/11/2020

Πρόγραμμα διαδικτυακών Εργαστηρίων ξεκινά η Bορέειος Βιβλιοθήκη για το διάστημα Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2020.

Μέσα από τα εργαστήρια, η Βορέειος Βιβλιοθήκη παραμένει δίπλα στους μικρούς φίλους της, ενισχύοντας αυτήν την όμορφη και δημιουργική σχέση που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των ανθρώπων της Βιβλιοθήκης και των παιδιών της πόλης.

  • Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020, διαδικτυακό εργαστήριο θετικών επιστημώνμε θέμα «Βουτιά στον Mικρόκοσμο», ώρα 17.00 – 18.00, για παιδιά 9-11 ετών.

“Μπορεί να μην τα βλέπουμε, αλλά είναι εκεί. Στα βάθη μιας μικρής σταγόνας υγρού, στον κόκκο της άμμου. Βακτήρια, μικρόβια, μικροοργανισμοί, συμβιώνουν και αλλάζουν μορφή με μόνο σκοπό τη συνέχεια της ζωής. Ελάτε να ανακαλύψουμε αυτούς τους καινούργιους φίλους, να κατανοήσουμε τις λειτουργίες και τους σκοπούς τους και να μάθουμε πώς να ζούμε μαζί τους εν ειρήνη!”• Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020, «Χειροποίητα Χριστουγεννιάτικα Στολίδια», ώρα 17.00 – 18.00, για όλα τα παιδιά.Με απλά υλικά και πολύ φαντασία, έφτασε η ώρα να φτιάξουμε παρέα εορταστικά στολίδια και δώρα για τους αγαπημένους μας. Χαρτιά, χρώματα, κορδέλες, χρυσόσκονες θα ζωντανέψουν μέσα στα χέρια μας.

• Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2020, «Η επιστήμη των Χριστουγέννων», ώρα 17.00 – 18.00, για όλα τα παιδιά.

Τα Χριστούγεννα είναι μια μαγική εποχή. Για μικρούς και μεγάλους! Έχει, παρ’ όλα αυτά, ορισμένα χαρακτηριστικά που μπορούμε να μελετήσουμε με τη βοήθεια της επιστήμης.

Γιατί φοράμε μάλλινα, όταν κάνει κρύο; Τι σχήμα έχουν οι χιονονιφάδες; Πώς ανάβουν τα λαμπάκια στο Χριστουγεννιάτικο Δέντρο; Γιατί παγώνουν τα έλατα; Σ’ αυτά τα ερωτήματα θα απαντήσουμε κάνοντας πειράματα με απλά υλικά.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν εγκαίρως τη συμμετοχή τους στο τηλέφωνο 210 6147181, δεδομένου του περιορισμένου αριθμού θέσεων.