Αλευρόπιτα με κολοκυθάκια, τυριά και ζαμπόν

13

17/11/2020

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3 κολοκυθάκια τριμμένα στον τρίφτη
  • ½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. φέτα χοντροτριμμένη
  • 100 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
  • 150 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 4 αυγά
  • 2/3 φλιτζανιού του τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ρίχνετε σε μια λεκάνη τα κολοκυθάκια, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τα πασπαλίζετε με αλάτι. Τα τρίβετε πολύ καλά μεταξύ τους για να μαραθούν λίγο. Προσθέτετε στο αλεύρι και ανακατεύετε.
  2. Στη συνέχεια προσθέτετε στο μείγμα αλευριού-κολοκυθιών τη φέτα, το κασέρι, το ρεγκάτο, το ζαμπόν, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάτε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και τα ρίχνετε κι αυτά. Ανακατεύετε καλά με τα χέρια ή με το μίξερ χειρός.
  3. Αδειάζετε το μείγμα σε ταψάκιι ή μακρόστενη φόρμα για κείκ (μήκους 35 εκ.) αλειμμένη με βούτυρο. Αφήνετε την πίτα για περίπου 50′ να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C, μέχρι να πάρει χρώμα.