Πώς να κάνετε τις μπούκλες σας να διαρκέσουν περισσότερο

26

20/10/2020

Μερικές φορές φαίνεται να μην έχει καμία σημασία το τι θέλετε και προσπαθείτε να κάνετε στα μαλλιά σας, όταν εκείνα δεν μπορούν να διατηρήσουν το styling που τους κάνετε. Και στην προκειμένη περίπτωση τις τέλειες μπούκλες.

Αναρωτιέστε, λοιπόν, πώς μπορείτε να τις επιτύχετε και μάλιστα με μεγάλη διάρκεια ζωής; Δείτε τις τρεις παρακάτω συμβουλές και εφαρμόστε τες την επομενη φορά που θα θελήσετε να κάνετε σγουρά τα μαλλιά σας.

Αφήστε τις μπούκλες να κρυώσουν

Οι ειδικοί του χώρου υποστηρίζουν ότι οι μπούκλες σχηματίζονται καλύτερα ενώ τα μαλλιά κρυώνουν. Αφού κάνετε, λοιπόν, σγουρή την πρώτη τούφα από τα μαλλιά σας με την ειδική πλακέτα ή ένα σίδερο μαλλιών, βοηθήστε τα να κρυώσουν σωστά πιάνοντας την τούφα με ένα τσιμπιδάκι στα υπόλοιπα μαλλιά σας, αφήνοντάς τα εκεί μέχρι να κρυώσουν εντελώς. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το χέρι σας για να κρατήσετε τη μπούκλα στη θέση της ενώ κρυώνει.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε το σωστό κούρεμα

Εάν τα μαλλιά σας είναι πολύ μακριά ή παχιά, θα δυσκολευτούν να διατηρήσουν τις μπούκλες στη θέση τους. Όσο περισσότερα είναι τα μαλλιά, λοιπόν, τόσο βαρύτερα θα είνα, κάτι που σημαίνει ότι θα είναι αρκετά δύσκολο για τις μπούκλες σας να μην πέσουν από το βάρος. Αυτό που μπορείτε να κάνετε, είναι να επιλέξετε το σωστό κούρεμα κόβοντας τα μαλλιά σας.

Ειδικά στο μπροστινό μέρος, καθώς εδώ είναι που θέλετε οι μπούκλες σας να φαίνονται πιο καλοσχηματισμένες Εναλλακτικά, εάν δεν θέλετε να κόψετε τα μαλλιά σας, μπορείτε να προσπαθήσετε να σγουρίνετε τα μαλλιά σας με μεθόδους που δεν περιλαμβάνουν ζεστά εργαλεία και να τα αφήσετε για μια νύχτα τυλιγμένα (όπως τα μπικουτί).

Χρησιμοποιήστε τα σωστά προϊόντα

Τα μαλλιά σας χρειάζονται μία χήρα βοηθείας για να διατηρήσουν το χτένισμά τους. Επομένως, επενδύστε σε ορισμένα προϊόντα μαλλιών. Εάν χρησιμοποιείτε ζεστά εργαλεία για να σγουρύνετε τα μαλλιά σας, βεβαιωθείτε ότι προστατεύετε τα μαλλιά σας με κάποιο προστατευτικό θερμότητας. Επίσης, επιλέξτε έναν αφρό ή σπρέι μαλλιών που θα βοηθήσει τις μπούκλες σας να παραμείνουν στη θέση τους.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com