Δήμος Αγίας Παρασκευής: «Κανείς Μόνος» στον αγώνα κατά της φτώχειας

106

20/10/2020

Με αφορμή την Ημέρα κατά της Φτώχειας, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής ενημερώνει για τις δράσεις που έχει αναλάβει με σκοπό την ανακούφιση των πολιτών οι οποίοι βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση.

Αρχικά, με κεντρικό σύνθημα «Κανείς Μόνος», ο Δήμος μέσω των Κοινωνικών Υπηρεσιών του έχει δημιουργήσει μια σειρά από Κοινωνικές Δομές (Κοινωνικό Μαγειρείο, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Ανταλλακτήριο Ρούχων) αλλά και μια σειρά από δράσεις, όπως ο πάγκος στη Λαϊκή Αγορά όπου οι συμπολίτες μπορούν να προσφέρουν φρούτα και λαχανικά για τις ανάγκες των δομών, καθώς και μεγάλες κεντρικές πολιτιστικές εκδηλώσεις με στόχο τη συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης.

Από τις δομές αυτές εξυπηρετούνται περίπου 120 οικογένειες στο Κοινωνικό μαγειρείο, άλλες 400 στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και περίπου 250 άτομα στο Κοινωνικό Φαρμακείο.

Επιπλέον, από εικοσαετίας στον Δήμο λειτουργεί το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» με τρεις δομές που όλα αυτά τα χρόνια έχουν στηρίξει και ανακουφίσει σωματικά και ψυχολογικά πάρα πολλές περιπτώσεις ηλικιωμένων και μεμονωμένων κατοίκων του Δήμου μας καθώς και Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.

Τέλος, λειτουργεί και γραφείο Απασχόλησης όπου σε εβδομαδιαία βάση παρέχει συμβουλευτική βοήθεια σε ανέργους.