Ας μιλήσουμε! Διαδικτυακό πρόγραμμα για επαγγελματίες στον χώρο του Βιβλίου και όχι μόνο

62

27/10/2020

Από τις 9 έως τις 18 Νοεμβρίου 2020, διαδικτυακές παρουσιάσεις, σεμινάρια και συζητήσεις θα φωτίσουν σημαντικές πτυχές της σύγχρονης εκδοτικής δραστηριότητας.

Πρόκειται για ψηφιακό πρόγραμμα, στο πλαίσιο της 17ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου της Θεσσαλονίκης και απευθύνεται σε εκδότες, βιβλιοπώλες, επιμελητές, λογοτεχνικούς ατζέντηδες, υπεύθυνους δικαιωμάτων και μάρκετινγκ, μεταφραστές λογοτεχνίας στην Ελλάδα και στη Γερμανία αλλά και σε όσους ασχολούνται και αγαπάνε το Βιβλίο.

Βασικοί θεματικοί άξονες είναι οι στρατηγικές πώλησης υπό τις νέες συνθήκες της πανδημίας του ιού Covid-19 με έμφαση στα ψηφιακά μέσα, παραδείγματα βέλτιστης πρακτικής του online/offline μάρκετινγκ βιβλίου και οι πιο σύγχρονες τάσεις στη βιβλιοπαραγωγή και στο ακουστικό βιβλίο (audio book), το οποίο κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στην παγκόσμια αγορά βιβλίου.

Στα διαδικτυακά σεμινάρια που εστιάζουν στη μετάφραση θα εξεταστούν οι ιδιαίτερες προκλήσεις της μετάφρασης ποίησης και graphic novels, οι στρατηγικές δικτύωσης και η σημασία των πολιτισμικών συμφραζομένων στη μετάφραση λογοτεχνίας.

Πηγή: https://cityportal.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com