Έχεις σκεφτεί ποτέ να βάψεις τα μαλλιά σου ενώ είναι βρεγμένα;

19

25/10/2020

Εμείς πάντως σου εξηγούμε τι συμβαίνει ακριβώς αν καταλήξεις σε αυτήν την επιλογή.

Αν υπάρχει μια περίοδος της ζωής μας που όλες περιμέναμε εναγωνίως να επισκεφθούμε το κομμωτήριο για βαφή μαλλιών, αυτή ήταν η μετά καραντίνας εποχή. Έλα, παραδέξου το! Το πρώτο πράγμα που έκανες μόλις έληξε το lockdown ήταν να σηκώσεις το τηλέφωνο και να κλείσεις ραντεβού με τον κομμωτή σου, γιατί η ρίζα δεν έπρεπε να κατέβει κι άλλο. Ίσως, βέβαια, να δοκίμασες και για πρώτη φορά στο σπίτι να βάψεις μόνη τα μαλλιά σου. Anyway…

Ναι, όπως πολύ καλά κατάλαβες, σε αυτό εδώ το θέμα θα μιλήσουμε για βαφή μαλλιών. Θα εστιάσουμε, όμως, στο βάψιμο των μαλλιών σε νωπά μαλλιά. Τι, δεν το ήξερες; Φυσικά και μπορείς να βάψεις τα μαλλιά σου αν αυτά είναι βρεγμένα ή λουσμένα. Υπάρχουν, όμως, ορισμένα πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν το δοκιμάσεις.

Μπορεί ως τώρα να νόμιζες, λοιπόν, ότι για να βάψεις τα μαλλιά σου θα πρέπει να είναι εντελώς στεγνά, ίσως και άλουστα για δυο-τρεις μέρες, ώστε να «πιάσει» καλά η βαφή. Έτσι, τουλάχιστον σε είχε «εκπαιδεύσει» ο κομμωτής σου και για να λέμε την αλήθεια αυτός είναι ο κανόνας. Ωστόσο, αν θέλεις μπορείς να βάψεις τα μαλλιά σου όσο αυτά είναι νωπά και σου εξηγούμε όλα τα pros & cons στην παρακάτω gallery.

Σε κάθε περίπτωση, εσύ θα πρέπει να προσέξεις δυο πράγματα, ειδικά αν βάφεις μόνη τα μαλλιά σου. Να ακολουθείς κατά γράμμα όλες τις οδηγίες που βρίσκονται στο κουτί της βαφής και φυσικά να δοκιμάζεις σε ένα μικρό σημείο τη βαφή, ώστε να δεις αν θα σου προκαλέσει κάποια αλλεργική αντίδραση. Τώρα για δες τα θετικά και αρνητικά και μετά έχεις όλο τον χρόνο δικό σου να σκεφτείς αν θα επιλέξεις αυτόν τον τρόπο βαφής ή όχι.

Θετικά στοιχεία βαφής σε βρεγμένα μαλλιά
Η βαφή κατανέμεται σωστά. Η υγρασία των βρεγμένων μαλλιών βοηθά στην καλύτερη κατανομή του χρώματος στην τρίχα.
Τα μαλλιά είναι πιο απορροφητικά όταν είναι βρεγμένα. Όταν έχουμε νωπά μαλλιά, έχουμε και ανοιχτούς πόρους. Αυτό σημαίνει ότι το χρώμα της βαφής μπορεί να εισχωρήσει βαθύτερα στην τρίχα συγκριτικά με το αν είχαμε στεγνά μαλλιά.
Είναι πιο βολική διαδικασία. Ας μη λέμε ψέματα. Είναι πολύ πιο εύκολο να ανακατεύεις με τα χέρια τη βαφή σε βρεγμένα μαλλιά από το να έχεις το πινέλο με το μπολ και να προσπαθείς να βάψεις και την τελευταία τρίχα της κεφαλής σου.
Αρνητικά στοιχεία βαφής σε βρεγμένα μαλλιά
Ανομοιόμορφη βαφή. Ενώ η υγρασία βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση του χρώματος, ταυτόχρονα δυσκολεύει και την ακριβή και σωστή εφαρμογή του. Αν, λοιπόν, θέλεις να κάνεις μια δραστική αλλαγή, όπως να σκουρύνεις πολύ ή να ανοίξεις αρκετά το χρώμα των μαλλιών σου, καλύτερα να το δοκιμάσεις σε στεγνά μαλλιά.
Το νερό μπορεί να αραιώσει το χρώμα. Αν τα μαλλιά σου είναι ξηρά και ταλαιπωρημένα, τότε έχουν ανάγκη την υγρασία. Με βάση αυτό το σενάριο, τα μαλλιά θα έχουν απορροφήσει αρκετό νερό και θα έχουν ελάχιστο περιθώριο για να διεισδύσει η χρωστική ουσία στο βάθος της τρίχας. Αυτό σημαίνει ότι το χρώμα μπορεί να μην είναι τόσο ζωντανό ή να μη διαρκέσει για πολύ καιρό.
Τα νωπά μαλλιά είναι πιο επιρρεπή σε φθορά. Όσο κι αν σου αρέσει η αίσθηση, το νερό αφυδατώνει και φθείρει την τρίχα απομακρύνοντας τα φυσικά έλαια και κάνοντας τα μαλλιά πιο επιρρεπή σε σπασίματα. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τις χρωστικές ουσίες της βαφής κάνουν τα μαλλιά σου πιο αδύναμα και εύθραυστα.

Πηγή: https://www.queen.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.queen.gr