3 βασικά λάθη που κάνεις με τα καλλυντικά και τα προϊόντα μακιγιάζ

30

21/9/2020

Δεν καθαρίζεις τα πινέλα του μακιγιάζ σου

Όλες είμαστε ένοχες γι’ αυτό από καιρό σε καιρό. Ακόμη και οι περισσότεροι make up artists ομολογούν πως η χρονοβόρα διαδικασία του καθαρισμού των πινέλων τους είναι το λιγότερο αγαπημένο κομμάτι της δουλειάς τους. Ακόμη όμως κι αν δεν σε νοιάζει που τα βρώμικα βουρτσάκια μπορεί να προκαλέσουν ακμή (είσαι σίγουρη;), μην ξεχνάς πως επηρεάζουν και την εφαρμογή του μακιγιάζ σου. Όχι μόνο τα χρώματα θα μουτζουρώνονται μεταξύ τους, αλλά η ακριβής τεχνική γίνεται πολύ πιο περίπλοκη – οι τρίχες τους είναι ήδη φορτωμένες με χρώμα και δεν μπορείς να τραβήξεις γραμμές με ακρίβεια.

Κρατάς τα ίδια προϊόντα πολύ καιρό 

Αν χρησιμοποιείς την ίδια σκιά ματιών που είχες στο λύκειο και δεν είσαι πια φοιτήτρια, ήρθε ο καιρός να την πετάξεις. Τα προϊόντα μακιγιάζ έχουν ημερομηνία λήξης, από μερικούς μήνες μέχρι δύο χρόνια και η χρήση τους μετά την εκάστοτε ημερομηνία εκτός από κακό μακιγιάζ, μπορεί να προκαλέσει και προβλήματα στην επιδερμίδα σου, όπως ακμή.

Κοιμάσαι με το μακιγιάζ σου

Ναι, το ξέρεις ότι αυτό είναι κακό. Εξάλλου, αυτός είναι πιθανότατα ο λόγος που η βιομηχανία της ομορφιάς εφηύρε τα καθαριστικά μαντιλάκια! Αυτό όμως προκαλεί μόνο εξάρσεις ακμής και εγγυημένη, πρόωρη γήρανση του δέρματος.

Το makeup φράζει και διαστέλλει τους πόρους σου, κάτι που με τον καιρό γίνεται μόνιμο. Διεσταλμένοι πόροι = άγριο, γερασμένο δέρμα. Εμπιστέψου μας, αν το ξέραμε τόσο καιρό ότι το καθαρό πρόσωπο ήταν το μυστικό για να κρατάμε το δέρμα μας λείο και νεανικό, θα μπορούσαμε να έχουμε αποκτήσει καλύτερες συνήθειες πολύ καιρό πριν.

Γράφει: Τάνια Ζερβού

Πηγή: https://www.shape.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com