Τα pros and cons των τρόπων αποτρίχωσης

15

26/9/2020

Οι τρόποι αποτρίχωσης είναι πολλοί, ποια είναι όμως τα θετικά και τα αρνητικά; Τι είναι καλύτερο να επιλέξετε;

Ξυραφάκι
Οικονομικός, γρήγορος και με άμεσα αποτελέσματα τρόπος αποτρίχωσης, τα οποία όμως είναι και προσωρινά.

Ηλεκτρικές ξυριστικές μηχανές
Οι γυναικείες μηχανές είναι αντίγραφα των αντρικών. Είναι εύχρηστες και η αποτρίχωση ολοκληρώνεται σχετικά σύντομα, ενώ είναι οικονομικές. Οι τρίχες καθυστερούν να βγουν τουλάχιστον 2 εβδομάδες.

Κερί
Η αποτρίχωση με κερί είναι από τις πιο αποτελεσματικές και ασφαλείς μεθόδους, ενώ οι τρίχες αργούν να ξαναβγούν τουλάχιστον για 20 ημέρες. Χρειάζεται, ωστόσο δεξιοτεχνία και είναι μία επίπονη διαδικασία.

Χαλάουα
Η χαλάουα είναι μείγμα ζάχαρης και νερού (ή χυμού λεμονιού). Απλώνεται σε χλιαρό δέρμα και έπειτα τραβιέται, όπως το κερί, αποσπώντας απότομα τις τρίχες. Χρησιμοποιείται για αποτρίχωση σώματος, αλλά και προσώπου. Πρόκειται για οικονομική μέθοδο, ενώ τα αποτελέσματά της διαρκούν περίπου δεκαπέντε ημέρες.

Αποτριχωτικές κρέμες
Είναι ευρέως διαδομένες γιατί είναι εύκολες στη χρήση. Σε λίγα λεπτά μετά την εφαρμογή τους, θα δείτε τις τρίχες να μαλακώνουν και να απομακρύνονται από το δέρμα με μία απλή σπάτουλα. Η μέθοδος είναι εντελώς ανώδυνη και το δέρμα  μένει λείο και απαλό.

Αποτρίχωση με λέιζερ
Μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο σε κέντρα αισθητικής. Η μέθοδος στοχεύει στην καταστροφή του βολβού της τρίχας στον θύλακα. Για να επιτευχθεί, δεν αρκεί μία επίσκεψη, όμως με το πέρας των απαραίτητων συνεδριών, το αποτέλεσμα είναι μόνιμο. 

Πηγή: https://www.roulastamatopoulou.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com